Ordu Defterdarı Kemalettin Işık,  Vergi Haftası kutlamalarının başlaması münasebetiyle bir açıklamada bulundu. Işık, yapmış olduğu açılmada, “Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir” dedi.

32. Vergi Haftası kutlamalarının Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirileceğini belirten Defterdar Kemalettin Işık, “Koronavirüs (COVİD-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve il/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları dikkate alınarak 32. Vergi Haftası etkinliklerimiz gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

“Vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflerimize teşekkür ediyoruz” diyen Kemalettin Işık, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız adına Tüm Ordulu Vatandaşlarımıza ve Mükelleflerimize Her zaman olduğu gibi bugünde vergi yükümlülüklerini zamanında ve gönüllü olarak yerine getirmelerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Işık, Vergi Haftasının bu yıl, “GELECEĞİN GARANTİSİ VERGİLERİNİZDİR”, “DÜNDEN BUGÜNE VERGİLERİMİZLE GÜÇLÜYÜZ”, “VERGİ GÜÇTÜR”, “VERGİ HAFTASI KUTLU OLSUN” sloganlarıyla kutlanacağını sözlerine ekledi.   Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi