18-25 Temmuz tarihlerinde Turnalık ve Yeşilce Yaylalarında yapılaması planlanan”13. Ordu VosVos Festivali” bir takım sebepler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar, Vosvos Ordusu topluluğunu ve Büyükşehir Belediyesini bu festivalin yapılması için bir araya getirdiklerini ifade ederek, şartların festivalin Temmuz ayında yapılmasına müsaade etmediğini söyledi.

“İptal olmadı ertelendi”

Festivalden vazgeçilmediğinin altını çizen Atilla Tatar; “Daha önce yapılan festivallerde ne kent konseyi ne büyükşehir belediyesi yoktu. Dolayısıyla şartlar net olarak bilinmiyordu. İşin içine girince önemli bir alt yapı çalışmasının olması gerektiğini gördük. O bölgede kış çok uzun sürdü, kayak merkezin çalışmasından dolayı yollar tahrip olmuş durumda. Vosvos ordusunun festival kapsamında olmasını istediği bir takım şeyler vardı fakat bunların Temmuz ayına yetişmesi mümkün değil. Şartlar oluştuğunda festivalin yapılması için gerekli mücadeleyi yapacağız.” dedi.

“Program bile yayınlanmıştı”

Öte yandan Facebook sayfasından bir açıklama yapan Vosvos Ordusu topluluğu ise; festival programını  yayınlamış olmalarına rağmen; festivalin yapılacağı alanın altyapı çalışmaları sırasında gerçekleşen aksaklıklar, Çambaşı Kayak Merkezi'nin inşaatı nedeniyle yolların normalden daha kötü durumda olması, hem araçların sağlığı açısından hem de yolculuk esnasında sorunlar yaşanmaması için festivali erteleme kararı aldıklarını açıkladı.

“2016’da yapılacak”

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi; “Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile görüşmelerimiz neticesinde festival alanının geçerli sebepler nedeniyle yetiştirilemediğini, asıl güzel ve önemli olan şeyin dostlarımızın huzur dolu günler geçirmesi gerçeği olduğunun farkındaydık ve bu sene gerçekleşecek olan festivalimizi daha iyi bir şekilde 2016'da yapma kararı aldık.Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi