Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, yerel ve katılımcı demokrasinin güçlenmesi adına kurulan kent konseylerinin, şehirlerin yönetilmesine katkı sunduklarını belirterek, belediye meclisi ile sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir genel kurul yaparak, başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçildiğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar,  çocuk, kadın, gençlik ve engelliler meclisini oluşturduklarını söyledi. Seçimlerin ardından kent konseyi olarak bir takım faaliyetler içerinde olduklarını belirten Tatar; “Özel bir banka ile proje ortağı olduğumuz bir çocuk tiyatrosu getirdik. Ordu’nun uzak mahallerinden getirilen çocukları  tiyatro ile buluşturduk. Özel bir okulla tiyatro çalışması faaliyeti içerisindeydik. Ordu’da Nisan ayı sonu itibariyle uluslararası bir satranç organizasyonu düzenlemeyi planlıyoruz. Ordu’nun turizm ve kültür şehri olması kapsamında olgunlaştırmaya çalıştığımız birkaç proje var.” dedi.

Vosvos geri dönüyor

Temmuz ayında, kent konseyinin de proje ortağı olduğu halk arasında Vovos Şenliği olarak bilinen şenliğin tekrar düzenleneceğini belirten Tatar; “Bundan sonra da bu şenliği devam ettirmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi Vosvos Şenliği’nin yapıldığı alanda ciddi bir altyapı çalışması yapıyor. Orada ayrıca başka etkinlikler yapılaması da planlanıyor.” diye konuştu.

Boztepe’ye merdiven tartışılıyor

Enis Ayar’ın ortaya attığı Boztepe’ye merdiven projesinin olabilirliğini tartıştıklarını da söyleyen Tatar; “Boztepe’ye merdiven projesi var ki gerçekleşebilirse tüm dünyanın ilgisini çekecek bir proje olur. Ordu’ya gelen insanlara bir takım aktiviteler sunmak zorundasınız. Kültür ve turizm şehri olma iddiamız varsa bunun için farklı projeler geliştirmeliyiz” diye konuştu.

“Meydan projesi yüz akımız olacak”

Ordu’da yapılacak kentsel dönüşümün çok büyük kazanımlar getireceğini belirten Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle Ordu’ya kazandırılacak meydan ve yeşil alan gibi amaçların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer kentsel dönüşüm kapsamında planlanan şeyler gerçekleşirse Avrupa’nın en büyük meydanlarından biri Ordu’da olacak. Ordu dar bir alana sıkışmış bir şehir. Geniş alanlara, meydanlara olan ihtiyaç büyük. Şehir merkezindeki stadyumun taşınmasıyla birlikte orada çok büyük bir alan ortaya çıkacak. Cumhuriyet Meydanı olarak bildiğimiz alan ve stadyumun oradan kaldırılmasından sonra oluşacak alan, Ordu’nun özelinde devasa bir meydan olarak değerlendirilecek. Bu proje bizim yüz akımız olacak. Avrupa kentlerinin en belirgin özelliği geniş meydanlarının olmasıdır.”

“Kıyılar halkındır”

Ordu’da yapılan kıyı düzenlemesini çok doğru bulduğunun altını çizen Tatar; “Kıyılar kamunun malıdır ve tüm halka açıktır. Yasal düzenlemeler zaten bunu söylüyor. Ancak bir takım fiili uygulamalarla kıyılar halkın kullanımına kapatılmış. Kıyıların işgalinin kaldırılması konusunda yapılan uygulamaları destekliyorum.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar /Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi