2021 Wushu Federasyon takviminde yer alan Türkiye Gençler ve Büyükler Wushu Şampiyonası, Sakarya’da yapıldı.  4-14 Temmuz tarihleri arasında yapılan ve 200’e yakın sporcusunun katıldığı turnuvaya Ordu’dan katılan isimler damga vurdu.

Ordulu sporcular Türkiye Gençler ve Büyükler Wushu Şampiyonası’nde toplamda 9 altın, 2 gümüş ve 3 bronz ile toplamda 14 madalya aldı.

Türkiye Wushu Şampiyonası Büyükler kategorisinde Gamzenur Sarı 48 kg. Altın, Nazlı Karakuş 52 kg. Altın, Berna Tut 56 kg. Altın, Hanife Kaya 70 kg. Altın, Oya Kömürcü 52 kg. Bronz ve Fahrican Atac 90 kg. Bronz madalya kazandı. 

Türkiye Wushu Şampiyonası Gençler kategorisinde ise Ordulu sporcular beş altın, iki gümüş, bir bronz toplam 8 madalya kazandı. 15 Kişilik Ordu Wushu Kung Fu ekibinde Muhammet Emin Dönmez 65 kg. Altın, Selenay Turap 75 kg. Altın, Mümine Naz Şen 56 kg. Altın, Hale Pınar Veyisoğlu 52 kg. Altın, Begüm Yangu 70 kg. Altın, Muhammet Arslan 60 kg Gümüş, Duygu Nisa Kurt 60 kg Gümüş ve Baran Savaş Canverdi 65 kg Bronz madalya kazandı.

Bulgaristan'da 2 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na gidecek Gençler be Büyükler Milli takımı bu organizasyondan seçilecek.
Editör: Haber Merkezi