Geçtiğimiz akşam metrekareye 82 kilogram yağışın düştüğü ve zaman zaman 100 kilogramı aşan yağışlar Altınordu’da afete dönüştü. 

Fındık yatağa deresi başta olmak üzere şehrimizi kuşatan 10 adet kapalı dere yatağının taşması ve aynı zamanda Fındık Yatağı Deresi ile birlikte Subaşı Deresi ve Okullar Caddesinden geçen dere yataklarında bulunan ve yıllar önce yapılan baksların mevcut yapılaşmaya ve şehirleşmeye bağlı olarak yağmur suyu tahliyesinde yetersiz kalması nedeniyle birçok noktada su baskını ve taşkınlar meydana geldi.

Özellikle Sırrıpaşa Caddesi ve Süleyman Felek Caddesi’ndeki iş yerlerini su bastı, birçok esnaf yağıştan dolayı maddi zarara uğradı.

Baskından sonra müdahale!

Son yılların en şiddetli yağışlarından birinin yaşandığı Altınordu’da belediye ekipleri, su taşkını yaşanması muhtemel noktalarda hazır beklettiği vidanjörler ve motopomplar başta olmak üzere afete dönüşen yağışlara müdahale etmeye çalıştı.

Öte yandan geçirdiği kaza sonrası hala Ordu’ya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’den de yaşanan yağış ve baskınlarla ilgili bir açıklama gelmedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi