Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Annesi ile tartıştıktan sonra evden ayrılan ve düne kadar kayıp olan Beyza nihayet bulundu. Ailesine kısa süreli şok yaşatan 16 yaşındaki Beyza’nın babası Hasan Sağlam dün birçok gazetenin yaptığı haberlere tepki gösterdi. Kızının 15 gündür kayıp olduğu haberini gördükten sonra “Kızım kaçınca ölmüştüm. O haberleri görünce tekrar öldüm” diyen Beyza’nın Babası Hasan Sağlam, “Bu haberi yapanlar neden emniyetten ya da benden bilgi almıyorlar” diye sitem etti. Ayrıca Beyza’nın bulunmasında büyük pay sahibi olan kuzeni Samet Karadağ ise “Beyza’yı polisiyecilik oynayarak bulduk” dedi.
Acılı Baba sitem etti

Kızının evden kaçtığını öğrendikten sonra yıkıldığını açıklayan Beyza’nın Babası, “Allah kimseyi bu şekilde imtihan etmesin” ifadelerini kullandı. Bazı gazetelerdeki 15 gündür kayıp iddialarını da açıklık getiren Sağlam, “Bu haberleri yapanları anlamıyorum. Bu insanlar neden emniyetten ya da benden bilgi almıyor. Biz kızımızın pazartesinden beri kayıp olduğunu söyledik onlar 15 gün yapmışlar. Yalan konuşarak gündem oluşturuyorlar. Kızımın kaybolduğunu duyunca ölmüştüm, bu haberleri gördüm tekrar öldüm” şeklinde konuştu.
Önce üstüne kıyafet bakmış

16 yaşındaki kayıp Beyza’nın kuzeni Samet Karadağ, Beyza’yı nasıl bulduklarını ise şöyle anlattı: Beyza annesi ile tartıştıktan sonra evden ayrılmış. Ayrıldığı gün yani pazartesi şehirde dolaşmış. Yenimahalle’deki İsmetpaşa Caddesi’nde bir mağazaya üstüne bir şeyler almak için girmiş ve oradaki çalışan erkek görevliye telefonuna göre şarj cihazı olup olmadığını sormuş. Çalışanda ona yardımcı olmuş. Mağazadan ayrıldıktan sonra gece kız arkadaşında kalmış. Sabah 7 gibi arkadaşından ayrılmış.
“Polisiyecilik oynadık”

Samet Karadağ, Beyza’yı polisiyecilik oynayarak bulduklarını bildirdi. Kuzen Karadağ, “Mağazada çalışan kişi gazetelerdeki kayıp ilanını gördükten sonra beni aradı. Bende onunla görüştüm, onun yanında Beyza’yı aradım açmadı. Mağazadaki çalışan görevli Beyza’yı arayınca telefonu açtı. Çalışan kişi Beyza’yla bir şekilde buluşma ayarladı. Onlar buluşunca bizde oraya gittik. Beyza’yı bu şekilde bulduk” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi