Yüzme yarışmasında birinciliği kazanan İbrahim Hasip Şen’in olayı, davul zurna eşliğinde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren yağlı direkten bayrak kapma yarışması şenlikte ilginç görüntüler yaşattı.

Asırlık Kabotaj şenliğine Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Ak Parti İlçe Başkanımız Fatih Sözen, Liman Başkanı Ahmet Bozdemir Yalıköy Mahallesi Muhtarı Mahmut Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Bolaman jandarma Karakol Komutanı Recai Atış ve fındık sezonu olmasına rağmen yoğun bir halk topluluğu katıldı.

KIYASIYA YARIŞTILAR

Şenlikler ağalık yarışması ile başladı. Bu yılki ağalığı 15 bin Türk Lirası ile Coşkun Memiş kazandı. Daha sonra yüzme yarışmalarına geçildi. Yüzme yarışmasında 100 metre serbestte Sercan Odabaş, 200 metre serbestte Tuğrul Oktay, 400 metre serbestte Berkan kaplan, 100 metre 45 yaş üstü erkeklerde İbrahim Hasip Şen, 100 metre bayanlar serbestte Ezel Karamustafa Korur, 100 metre kurbağalamada Osman Korur, 100 metre sırt üstünde Murat Demir, dipten yüzmede Aykut Burak Aktaş birinciliği elde ettiler.

YAĞLI DİREK ZORLADI

Şenliğin en renkli görüntüsü yağlı direkten bayrak kapma yarışması oldu. Davul zurna eşliğinde yaklaşık 1 saat boyunca yağlı direkten bayrak kapmak için çaba gösteren gençlerden aynı zamanda geçen yılın da birincisi Hakan Öz zafere ulaşan isim oldu ve para ve Ticaret Borsası tarafından çeyrek altın ödülünün sahibi oldu.
Denizde ördek yakalama yarışmasında da ördek yarışmacılara serin sularda adeta ter döktürdü. Bu yarışmayı da Alper Falay kazandı.

“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Şenliğe katılan herkese teşekkür eden Yalıköy mahallesi muhtarı Mahmut Memiş, “Ramazan ayı nedeniyle ertelenen şenliğimizi bu zamanda yapabildik. Fındık sezonu olmasına rağmen güzel katılım oldu. Şenliğimize destek veren esnaflarımıza ve iş adamlarımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şenlikte yüzme yarışmasında şortunun çıkmasına rağmen yarışmayı bırakmayarak birinci olan İbrahim Hasip Şen, “Geçen yıl da benzer bir durum yaşamıştı. Geçen yıl evlilik yüzüğümü alyansımı düşürmüştüm, bu sene de şortum çıktı ama yarışmayı bırakmadım” diye konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi