Bölgede yaşayan halka geçmiş olsun dileğinde bulunan Samet Aktaş, sel afetinde can kaybı yaşanmamasının teselli olacak tek nokta olduğunu kaydetti. Aktaş yaşanılanlardan ders çıkartılması gerektiğini belirterek, bir daha aynı şekilde yaşanabilecek şiddetli yağışlarda tablonun bu kadar ürkütücü olmaması için devlet kurumları ve yerel yönetimlerin yaşananlardan tecrübe edinerek geleceği inşa etmesi gerektiğini ifade etti.

Yaşanan sel afetinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanlar nezdinde Ordu’ya yapılan ziyaretler hakkında da değerlendirmelerde  bulunan Aktaş, “Devletimizin zirvesini yaşanan afetin hemen ardından afet bölgesinde görmek Ordululara büyük moral verdi. Kabine üyelerinin yaşadığımız afetle yakından ilgilenmesi ve yaptığı açıklamalar bizleri afet bölgesinde yaraların bir an önce sarılması noktasında umutlandırdı. Temennimiz öncelikli olarak bölgede yaşayan evini, arsasını, fındığını kaybeden vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ardından da bir daha selin bu kadar yıkıcı olmaması için tüm önlemlerin alınmasıdır” dedi. Haber Merkezi

 

Sel felaketi esnasında canı pahasına afetle mücadelesini sürdüren görevlilere de teşekkür eden Aktaş, “Fatsa ilçesinde dere kenarında kampta bulunan fındık işçilerini sular yükselmeden uyararak hayatta tutan güvenlik güçlerimiz., köprü yıkılmadan ulaşıma kapatan ekiplerimiz, mahsur kalan vatandaşları kurtaran görevliler, suların tahliyesinde çalışan işçiler ve halkının yanında bulunan devlet görevlilerimize Ordu halkı adına teşekkür ediyorum” kelimelerine yer verdi.

 

Editör: Haber Merkezi