Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek olduğu Bem Bir Sen’in "Doğu Afrika" denilen ve neresi olduğu bilinmeyen ülke için toplanan bağış kampanyasında usulsüzlük olduğu ileri sürüldü.

 

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel TBMM Başkanlığına soru önergesi vererek, “Bir Kuyu Aç, Su Gibi Aziz Ol” adıyla açılan ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile toplanan paraların nereye gittiğini sordu.  Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, konuya ilişkin açıklama yaparak, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde zorunlu bağış kampanyası hakkında yaptığımız basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirmiştik. Konuyu hemşerimiz ve Emek Partisi eski Genel Başkanı, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’e ilettik. Kendisi soru önergesi hazırlayarak Meclis Başkanlığına verdi. Bağışlar gönüllü olur. Uygulamanın ‘zorunlu’ bağışa döndüğünü görüyoruz. Ayrıca yardım kampanyalarının kuralı var. Banka Hesap numarası bile yok. Yardımın nereye yapılacağı belli değil. Bu konu Meclis’e taşındı. İçişleri Bakanlığı gerekli incelemeyi bir an önce başlatmalıdır” dedi.

 
Bir kuyu aç, su gibi aziz ol!

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in soru önergesi özetle şöyle;  "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 13.02.2015 tarihli, 60428172-915- 1113 sayılı  dağıtımlı yazısında, Başkanlığın 18.02.2015 tarihli olurlarına istinaden BEM BİR SEN Ordu Şube Başkanlığının, “Doğu Afrika’da yaşayan insanların su ihtiyaçlarına ilişkin sorunlarına çözüm olmak amacıyla “Bir Kuyu Aç, Su Gibi Aziz Ol”  sloganı ile içme suyu kampanyası başlatılmıştır. Başkanlıkça hazırlanan matbu bir dilekçe ile “taşeron işçiden 250, şefden 400, daire müdüründen 700” istendiği çalışanlara duyurulmuş ve tebliğ edilmiştir. Mart ayı maaşımdan … tl’nin kesilerek ilgili hesaba yatırılması …” istenilmektedir. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bir sendika tarafından yürütülen bir projeyi sahiplenmesi, bu kampanya doğrultusunda Belediye personelinin statüsüne göre “salma salması”ndan bilginiz var mıdır? İçmesuyu kampanyasının kapsamı olarak ifade edilen “Doğu Afrika” neresidir? Hangi ülke/ülkeleri kapsamaktadır? Ordu Büyükşehir Belediyesinin bir sendikanın yürüttüğü kampanya doğrultusunda, banka hesabı bile belirtmeksizin tüm çalışanlardan yardım toplaması mevzuata uygun mudur? Bugüne kadar toplanan yardım miktarı nedir? Ordu Büyükşehir Belediyesinde kaç kişi çalışmakta, bu kampanya kapsamında kaç kişiden yardım alınmıştır?" Ordu YORUM

 

 

Editör: Haber Merkezi