Küçük Yaren’in akülü araç isteğinin duyulmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Yaren’in isteğini yerine getirmek için harekete geçti. Başkan Enver Yılmaz sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan haberlerin ardından küçük kıza akülü araç alınması için talimat verdi. Temin edilen akülü aracı, aileye teslim eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör; "Bugün Yaren'in isteğini yerine getirdik. Sosyal medyada ve yazılı basında Yaren kızımızın mağduriyetiyle ilgili haber yapıldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, kızımızın her türlü ihtiyacını karşılayacağına dair kamuoyuna açıklamalarda bulundu.” dedi.

 

Kılıçdaroğlu da sandalye gönderdi

 

Öte yandan Hürriyet’in internet sitesinde manşetten verdiği haberde, Yaren’in babası Nihat Ömerustaoğlu’nun verdiği bilgilere göre Yaren’e bir sandalye de CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle görüştüğünü söyleyen Ömerustaoğlu, yardım edenlere çok teşekkür etti.  bazı kurumlarca ve hayırsever iş adamları tarafından da aileye kargoyla 3 akülü araç daha gönderildiği belirtildi.

 

“En mutlu günümüz”

 

Bugünün, kızı Yaren ve kendisinin en mutlu günü olduğunu ifade eden anne Azime Ömerustaoğlu; "Bizim sesimizi kim duyurduysa Allah razı olsun. Benim ve kızımın en mutlu günü bugün. Artık kızım da dışarıya rahatça çıkıp arkadaşlarıyla oynayabilecek, sokakta gezebilecek ve onun da yüzü gülecek. Allah herkesten razı olsun" dedi.

 

Aileden örnek davranış

 

Belediyenin yanı sıra bazı kurumlar ve hayırsever iş adamlarınca da 2 akülü aracın Yaren'e ulaştırılmasının ardından Ömerustaoğlu ailesi, araçlardan birini Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi'ne bağışladı.

Kızına 3 akülü araç geldiğini ifade eden Ömerustaoğlu, "Eşimle konuştuk, karar aldık. Fazla gelen bir akülü aracı Ordu Sakatlar Derneği'ne bağışlama kararı aldık. Diğer akülü aracı ise yedek olarak bırakacağım. Eğer bundan sonra da akülü araç gelirse onları da derneğe bağış yapacağız" diye konuştu. Ordu Yorum/AA

 

Editör: Haber Merkezi