Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıya Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ve üyelerin dışında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da katıldı.

Ordu’da yapılan yatırımlara değinen Başkan Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleriyle Ordu’nun güzelliklerinin ön plana çıkarılacağını söyledi. Öncelikli olarak yol ve su probleminin ortadan kaldırılacağına değinen Başkan Yılmaz, Ordu’nun yol ve su probleminin biteceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm ile ilgili yasanın verdiği imkanların kullanıldığını belirten Yılmaz, “ Öğretmenler Sitesi sakinleri itiraz ediyormuş ama oradaki vatandaşlar mağdur olamayacak. Herhangi bir afet riskine karşı oranın yıkılmasını bize Bakanlık söyledi. Kamyon garajına 280 konut yapılacak. Bu konutlardan sonra itiraz eden mülk sahiplerinin itirazı reel olmayacak. Yıkılacak alanlarla meydanlar, yeşil alanlar ortaya çıkacak. Şehri meydanlarla refaha kavuşturmamız lazım.” dedi.

“Çöp Gürgentepe’ye gidecek”

Altınordu’daki çöp sorununa değinen Yılmaz, vahşi depolamandan, düzenli depolamaya geçtiklerini belirterek; “Şu an 14 ilçemizde çöp sorunun çözdük. Bakanlığın gösterdiği alan olan Çaybaşı İlküvez’de düzenli depolama alanı ihalesini yaptık. İnşaat bitti bir ay içinde teslim alacağız. Ayrıştırılmış çöp İlküvez’e gidecek. Altınordu’da arıtma tesisimiz mevcut, toplanan çöpün yüzde 40’ını ayrıştırıyor. Kalan 2-3 kamyon çöpü de Durugöl mevkisine döküyoruz. Dökülen çöpün üzerini hemen toprakla kapatıyoruz ama geçi bir çözüm. Gürgentepe bölgesinde Işık Tepe alanında bölge insanında evet diyeceği güzergahta düzenli depolama ihalesine çıkmak üzeriyiz. Düzenli depolama alanı oluştuktan sonra Durugöl’e çöp dökülmeyecek. Ayrıştırma tesisinde ayrıştırılmayan, ve Durugöl’e dökülen çöpler Gürgentepe gidecek.” Diye konuştu.

“Yat olmayan yerde liman olmaz”

Ordu’da liman yok algısının yanlış olduğuna değinen Yılmaz şöyle devam etti; “Ordu’da 3 liman var. Ordu, Ünye ve Fatsa Limanı.  Ordu Limanı büyükşehir bünyesine geçti. Biz burayı tamamen ortadan kaldıracağız ve halka açacağız. Projeyi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü bu liman zarar ediyor. Ordu’ya 3 ayda düzenli periyotlarla gelen 2 ya da 3 gemi var. Yük getirilen tesislerle de konuştuk. Buraya gelmesine gerek var mı  diye. İnsanlar zarar ediyor. Dolayısıyla burada liman olmaz. Fatsa Limanı da zarar ediyor. Burada en hızlı liman Ünye’nin. Ünye Limanı doğal korunaklı bir liman. Ünye Limanını da devraldık. Bu liman hem Ordu’nun hem Fatsa’nın ihtiyaçlarını karşılayacak. Kruvaziyer gemilerinin dahi yaklaşacağı bir liman ortaya çıkaracağız. Zarar eden iki limanı kapatıyor, limanı Ünye’de açıyoruz. Buradaki işletmelerin gemileri de Ünye’ye gidecek, mallar nakliye ile Ordu’ya taşınacak. Ordu’da 2 tan yat var da mı limanı olacak. Bir tane yatın olmadığı ile yat limanı istenmez.”

 
“Demiryolunun maliyeti yüksek”

Samsun-Ankara arası hızlı tren projesinin 2019 yılına kadar gerçekleşeceğini belirten Yılmaz; “ Ordu Bolaman-Samsun arasının fizibilite çalışmalarını da Bakanlık yapıyor. Bolaman’a hızlı tren gelsin biz Orduluyu Bolaman’a taşırız. Tünellerden buraya geçmenin maliyeti çok yüksek. Bolaman’a yeter ki gelsin Ordu’nun tam göbeğine gelmiş olur. Ordu ve Giresun’un coğrafyasından kaynaklanan ciddi bir zorluk var.” şeklinde konuştu.
Ordu Yorum/Neşe ÇAKAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi