Ordu Yorum/Celal Yıldız

“Yatırımcı olsam şuanda Ordu’ya gelmem” diyen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, havaalanının bitmesi durumunda yatırımcıların artık Ordu’ya geleceğine vurgu yaptı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, yapımı hızla ilerleyen Ordu-Giresun Havaalanı’nın şehre yatırım açısından çok şey kazandıracağını söyledi. Yatırımcıların Ordu’yu tercih etmemesinin nedenini ulaşıma bağlayan Şahin, “Yatırımcı olsam şuanda Ordu’ya gelmem” dedi. Ordu ve Giresun’un çekişmeleri bir kenara bırakması gerektiğini kaydeden Servet Şahin, iki ilin birbirlerine yapılan yatırımları hoş karşılamasını istedi.


 “Yatırımcı olsam Ordu’ya gelmem”


Havalimanı’nın gerek turizm açısından gerekse sanayi açısından Ordu’yu hareketlendireceğini belirten Servet Şahin, “Ben Ordu dışından bir yatırımcı olsam Ordu’ya gelmem. Nedeni ise ulaşım sıkıntısı. Havaalanı bitince yatırımcının ve turistlerin Ordu’ya bakış açısı değişecek. Sağra’yı alan ağabeyim bana zamanında orayı aldığı için pişman olduğunu anlatmıştı. Kendisine nedenini sordum o da bana bir günde gelip bir günde gittiğini dolayısıyla zaman kaybettiğini söylemişti” açılamalarını yaptı.


“Ordu-Giresun artık kavgayı bırakmalı”



Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin Ordu ile Giresun’un birleştirilmesine yönelik konuşmasını da değerlendiren Şahin, “Birleşmeye biz değil siyasiler karar verecek. Ordu ve Giresun’un ticari ilişkilerini geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ordu’ya şu yapıldı Giresun’a şu yapılmadı kavgasına son vermek zorundayız. İki ilinde birbirlerine yapılan yatırımları hoş görmesi lazım. Belki havaalanı bu çekişmeye son verir” ifadelerini kullandı.


“Havaalanı keşke 30 sene önce yapılsaydı”


“Havaalanının pahalı bir proje olduğu söylediler ve yıllardan beri yapılmamasına neden oldular” diyen OTSO Başkanı Servet Şahin, “Havaalanını 220 milyon dolara mal ettik. Sadece havaalanının arazisini satsak 3 milyar dolar ediyor. Bu gibi yatırımlar akıllı yatırım olarak değerlendiriliyor. Keşke havaalanımız 30 yıl önce bitseydi. Sinop’ta Van’da havaalanı varken bizim hala yok” şeklinde konuştu.


Zamana vurgu yaptı


Havalimanının Ordu için çok önemli olduğunu bildiren Servet Şahin, “Havaalanının ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Uzakta bir yere uçakla gitmek isteyen birisi Samsun’a veya Trabzon’a 2-3 saatte gidip geliyor. Bu süre bazıları için çok önemsiz gibi gelse de iş adamları için çok önemli. Ama bizim havaalanımız açılırsa 15 dakikada orda olabilme imkanımız var” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi