En önemli belediyecilik hareketinin sevgiyi öncelikli ve hâkim kılmak olduğunu söyleyen Başkan Güler, “Ordu hayata geçirilecek yatırımlarla taklit edilen, gelecekte yaşamak için can atılan bir şehir haline gelecek. Bunları sevgiyi öncelikli kılarak gerçekleştireceğiz. Güçlü, güvenli ve güvenilir Ordu’yu oluşturmak için çalışacağız” dedi.

 

Seçim sürecinde sevgiyi büyütmeyi felsefe edindiklerini kaydeden Başkan Güler, “Yepyeni, güzel ve erdemli Ordu’yu inşa etmek için çalışıyoruz. Huzur içinde yaşanan 100 yılın Ordusu’nu oluşturmayı amaçlıyoruz. Felsefemiz sevgiyi büyütmekti. Bu amaçla göreve geldik. Bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ordu’da sevgi hâkim olacak. Sevgi fedakârlık ve özen ister. İyi bir ekiple sağlam şekilde çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Erdemli Davranışları Geliştirme Birimi oluşturduk. Şehrül-emin olmak kolay değil. Ancak en önemli belediyecilik hareketi sevgiyi öncelikli kılmak. Sevginin olmadığı bir yerde yapılan kaldırımların, yolların bir anlamı olmaz. Bu yüzden en önemli belediyecilik hareketinin sevgiyi öncelikli kılmak olduğuna inanıyoruz. Ordu bu anlamda örnek ve taklit edilen bir şehir olacak. Gelecekte yaşanmak için can atılan bir şehir haline gelecek.” diye konuştu.

 

Güler’den yatırım müjdeleri

 

Yatırım müjdeleri de veren Başkan Güler, bazı yatırım planlarını şöyle anlattı: “

Tarım, turizm, enerji alanında şirket kurduk. Rüzgar eserken artık bakmayacağız. Ordu’ya rüzgâr tribünleri kuracağız, enerji üreteceğiz. Yerleri tespit edildi, görüşmeler yapıldı. Şimdi enerjiyi ucuza mal edersek hayatımız çok daha rahat olur.

 

Soğuk hava depoları kurulacak!

 

Tarımla ilgili soğuk hava depoları yapmak istiyoruz. Ürettiğimiz eti, sebzeyi, meyveyi anında tüketmek, satmak zorunda kalmayacağız. Enerji arz güvenliğini nasıl sağladıysak, gıda arz güvenliğini de öyle sağlayacağız.

 

Sadece Mesudiye 20 ilden daha büyük tek başına. Mesudiye, akkuş, Gölköy buralarda hayvancılık ile ilgili çalışmalarımız var. Sadece Mesudiye ve Akkuş’ta 100 bin dönüm yer var. Buralar bizi bekliyor. Sadece fındıkla yatıp, fındıkla kalkmayalım. Başka tarım ürünlerine de yönelelim.

 

3 benzin istasyonu kurulacak!

 

3 tane benzin istasyonu kuracağız. Sadece belediyenin 8 buçuk milyon litre yakıt tüketimi var. Dolayısıyla bu çalışmaları yapmamız lazım.

 

Ordu’daki balıkçı barınaklarını balık lokantalarına dönüştürmek istiyoruz. Kumbaşı’nda yaptığımız çalışmalar bitti. Gülyalı’da da inceleme yaptık.

 

Çikolata Park fuar alanı olacak!

 

Gülyalı’daki Çikolata Park alanını tamimiyle fuar alanı yapacağız ve bu fuar devamlı olarak Ordu ekonomisine para basacak. Oradaki birkaç yeri de fuar olmasa da devamlı, 365 gün kullanacağız.

 

Lisanslı depo ihtiyaç!

 

Lisanslı depo konusu son derece önemli ama bunun bir kısmı bizim meselemiz değil. Ama gerekli desteği veriyoruz. Depoculuk bir ihtiyaç, gerekli çalışmalarımız sürüyor.

 

Ordu’da 45 trilyon para fındık toplama işine gidiyor. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Endüstri mühendisi bir arkadaşımızla bu konu üzerine, fındık toplama dahil bir çalışma yapıyoruz. Ordu, Fatsa ve Ünye’de belirlenen alanlarda fındığı biz toplayacağız, bahçelemesini de yapacağız. Bunu bir şirket gibi düşündük. İnşallah başarılı olur.” Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi