CHP Gürgentepe Belediye Başkan Aday Adayı İsa Yazıcı, “Siyaset gereği vekillerimiz yine ince eleyip sık dokumak istemişlerdir keza kendileri de bize ne kadar güvenirlerse güvensinler anlayışla karşılıyoruz... Aday olduğumuz takdirde yöremizin Milletvekili Mustafa Adıgüzel başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun İle el ele tutuşup başarıya koşacağız, vekillerim bu örgütsel zincirin en güçlü halkaları olacaktır. “ dedi. Yazıcı’nın açıklamaları şöyle: 

 

Gürgentepelilere söz!

 

Her ikisine de bu anlamda CHP li olarak inanmak ve güvenmek, birlikte en iyisini nasıl yaparızı bulmak adına, yeri geldiğinde tatlı sert çekişmelere girmek olağandır ve bunlar güzel şeylerdir. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan PM den, aday olarak ismimiz çıktığı ve bu yarışın sonunda Gürgentepe Belediye Başkanı olduğumuz takdirde, sevgili Gürgentepeli dostlarıma sözümüz olsun!

 

CHPmizin, Ankara'da ki temsilcileri, başta Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanımız Sayın Seyit Torun ve Vekilimiz Mustafa Adıgüzel ile birlikte, Gürgentepe ilçemizi Türkiye'nin Parlayan Yıldızı yapmaya söz veriyoruz! 

 

Kazanılan belediye bizim için zaferdir! Orada asla siyasi çekişmeleri değil, hizmetin en iyisi nasıl yapılırın kenetlenmiş halini göreceksiniz!

 

10 büyük kalkınma projesi

 

Ekonomide, sağlıkta, eğitimde, sosyal alanda gerçekleştireceğimiz projelerimizi tek tek açıklıyoruz!  Gürgentepe ilçemiz için hazırladığımız 10 büyük kalkınma projesinin ilkini bu hafta açıklıyoruz!!!! 

 

1️: Ekolojik tarım, hayvansal üretim, pazarlama ve ekonomiyi canlandırma projesi

 

"Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz!"

'Mustafa Kemal Atatürk'

 

Bir ülkenin kalkınması ise, öncelikle köylerinin, kasabalarının kalkınması ile olur. Bu nedenle ilçe ekonomimizi iyileştirmenin temeli üretmek! 

 

Hep birlikte üreteceğiz!

 

Tarlalarımızın ata tohumları ile yüzü gülecek. Mısır, Patates, Fasülye, nohut, sarımsak, pancar gibi yöremize has, cins ürünlerimizi markalaştırarak, üretimini artıracak ve ürünlerimizin iç dış pazarda satışı adına şubeler açacağız.  Ürünlerimiz tarladan, hasat zamanı, kooperatifimiz tarafından, alın terinin karşılığı nakit olarak ödenerek teslim alınacak! fındık, ceviz gibi köylümüzün temel geçim ürünlerinin yıllık bakım, ilaçlama, gübreleme gibi giderlerine belediyemiz tarafından destek verilecek! 

 

Önce üretim! 

Bitmek üzere olan hayvancılığı, kuracağımız modern hayvan çiftlikleri ile canlandıracak, aynı zamanda Avrupa Standartlarında modern kesimhaneler kuracağız!

 

Bitmedi! 

Alacağımız her kararı, halkımızla birlikte alacak, yine birlikte belirleyeceğimiz yerlere modern balık çiftlikleri kuracağız! 

 

Arıcılık! 

 

İlçemizde hak ettiği yeri alacak! Arıcılarımıza gereken destek, kurs ve seminerler verilecek!  arıcılarımızın ürettikleri bal markalaştırılarak, değerinin daha da üzerinde pazarlanması sağlanacak! 

 

Bitmedi! 

Doğal yaşamı koruma ve nesli tükenmekte olan kanatlılarımızın üretimi sağlanarak, ekolojik dengeyi koruyacak, ormanlarımızda kanatlı çeşitliliğini artırarak avcılık gibi meslekler için de yöremizi tercih edilen kent haline getireceğiz! 

 

Yeniliklere açık bir üretim kenti! 

 

Son zamanların en gözde gelir kaynaklarından biri olan istiridye mantarı ve tüm mantar çeşitlerinin üretimi için, vatandaşlarımıza yine kurslar, seminerler ve üretim tesisleri desteklenecek. Pazarlanması için belediyemiz tüm imkanlarını kullanarak halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek! 

 

Daha fazla üretim, iç dış pazar! 

 

Günlük süt, tereyağı, peynir, yumurta gibi organik ürünlerimizin evlerden düzenli olarak araçlarla toplanması ve şubelere dağıtımı sağlanacak! 

 

El işleri ve sanatları satış merkezi kurulacak! 

 

Ev hanımlarımızın da üretime ve ekonomiye katılımını sağlamak amacıyla, kadınlara özel kapalı pazar kurulacak! Burada kadınlarımız sadece el işçiliklerini pazarlayacak! Ayrıca merkezin içine, kendilerine has kadınlar kıraathanesi yapılacak! 

 

Unutulmaya yüz tutmuş onlarca dede mirası mesleği yeniden canlandıracağız. Bakırcılık, kalaycılık, demircilik, cam sanatı, kilim dokuma, çinicilik, ahşap işleme ve daha niceleri! belli aralıklarla il dışından getireceğimiz, kendi mesleklerinde uzmanlarımız bu konuda halkımıza seminerler ve kurslar verecek! 

 

Buradaki amaç, hem mesleklerin devamını sağlamak, hem de ilçemizde kuracağımız yıl boyu açık olacak olan Gürgentepe Kültür Ve Sanat Turizm Kapalı Mesire Alanı'nda, dışarıdan gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek! Ayrıca nakit para akışını artırmak! 

 

Kooperatifçilik! 

 

Kooperatifler, toplumsal kalkınmayı geliştiren ve ticari işletmeler için temel sağlayan özgün bir modele dayanmaktadırlar. Bu işletmeleri yeniden yapılandırıp el birliği ile Gürgentepe ilçemizde her şeyiyle modern kooperatifçiliği hayata geçireceğiz. Bu sayede hiçbir vatandaşımız, kendini maddi ve manevi olarak yalnız hissetmeyecek!.” Haber Merkezi 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi