Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı 52.yılında Ordu 1.Amatör Lig’de mücadele etmek zorunda kalan Orduspor sezonu açtı. Teknik Direktörlük görevini Mahmut Nambaş’ın yaptığı Orduspor, geçen sezona göre bambaşka bir kadro ile mücadele edecek.

Teknik Direktör Mahmut Nambaş, tamamı Ordulu olan ve 1.Amatör Lig tecrübeleri oldukça fazla olan isimleri kadroya dahil ederken, dış transferde 13 futbolcu transfer edildi. Dış transfer ile kadroya katılan Doğukan Güler, Berat Bayraktar, Savaş Çelik, Mehmet Arslan Güneş, Mert Atabeyoğlu, Evren Dönmez, Savaş Benli, Emrah Erdaş, Sergen Katırcıoğlu, Birkan Aydın, Necdet Apaydın, Süleyman Bayraktar ve Serhat Seçme’yi sizler için araştırdık.

Emrah Erdaş – Kaleci

Transfer hareketliliğinde ismi ilk duyulan isim olan Emrah Erdaş, Orduspor’a transfer oldu. Teynelispor’da futbola başlayan ve Altınordu Belediyespor ile Yeni Orduspor formaları giyen 1996 doğumlu kaleci, geçen sezon 2.Amatör Lig’de Kotyora Futbol Kulübü ile şampiyonluk yaşamıştı. Erdaş, Yeni Orduspor forması ile BAL’da 8 karşılaşmaya çıkarak 4 maçta kalesini gole kapatmıştı.

Doğukan Güler – Kaleci

Uzun yıllar Orduspor alt yaş kategorilerinde forma giyerek Türkiye 2.si olan takımın kadrosunda da yer alan 20 yaşındaki Doğukan Güler, 2 sezondur Kuzey Kıbrıs Ligi’nde forma giyiyordu. Kıbrıs’ta GAÜ Çetinkaya TSK ve Türk Ocağı Limasol takımlarının U21 takımında forma giyen Güler, geçen sezonun ikinci yarısında 11 karşılaşmada forma giyerek 7 gol yemişti.

Berat Bayraktar – Stoper

19 yaşındaki genç savunma oyuncusu, geçen sezon 2.Amatör Küme’de şampiyon olan Kotyora Futbol Kulübü’nün kadrosunda yer almıştı. Ordu Demirspor altyapısından yetişen Bayraktar, geçen sezon KFK’da 9 karşılaşmada forma giymişti. Genç stoper 1 kez gol sevinci yaşarken, 1 kez de kırmızı kart görmüştü.

Savaş Benli – Stoper

Ordu Amatörünün ‘Gladyatör’ lakaplı savunma oyuncusu Savaş Çelik, geçen sezon 1.Amatör Lig şampiyonu olan Altınordu Belediyespor’un savunmasında önemli işler yapmıştı. 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Ordu Amatörü’nde 8 farklı takımda forma giydi.

Necdet Apaydın – Stoper

Bir dönem Orduspor altyapısında da forma giyen Necdet Apaydın, 3 sezondur Ulubey Belediyespor forması giyiyordu. 1993 doğumlu stoper, uzun boyu ile dikkat çekerken hava toplarındaki hakimiyeti ile Ulubey Belediyespor’da iyi maçlar çıkarmıştı.

Süleyman Bayraktar – Sağ Bek, Stoper

Kotyora Futbol Kulübü ile şampiyonluk yaşayan futbolculardan birisi olan Süleyman Bayraktar, sağbek ve stoperde forma giyebiliyor. Geçen sezon 9 maçta forma giyen Bayraktar aynı zamanda antrenör belgesine sahip. Bayraktar’ın antrenörlüğünü yaptığı Demirspor U16 Takımı, geçen sezon şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Birkan Aydın – Sol Bek

Ordu 1.Amatör Lig’in son şampiyonu Altınordu Belediyespor’dan transfer edilen Birkan Aydın, önce eski takımı ile anlaşmış ancak daha sonra tercihini Orduspor’dan yana kullanmıştı. 1995 doğumlu sol ayaklı oyuncu, Altınordu Belediyespor’da solbekte görev aldı. Birkan Aydın, Orduspor altyapısında futbola başlayıp 6 sezon altyapıda forma giymişti.

Evren Dönmez – Orta Saha

Takımın en tecrübeli ismi olan takım kaptanı Evren Dönmez, Orduspor forması ile profesyonel olmuştu. 38 yaşındaki orta saha oyuncusu kariyerinde 15 2.Lig, 141 3.Lig ve 16 BAL maçı bulunan Dönmez, Ordu Veteran Takımı forması da giymişti. Evren son olarak geçen sezon Kayseri Şekerspor’da yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Savaş Çelik – Sağ Açık

Teknik Direktör Mahmut Nambaş’ın daha önce Gölköyspor’da beraber çalıştığı Savaş Çelik, sağ kanatta oynuyor. 2 sezon Gölköyspor forması giyen Çelik, Bursa Amatörü’nde Akçalarspor ve Atıcılar Gençlikspor formaları da giymişti.

Sergen Katırcıoğlu – Sol Açık

Soyaspor Gençlik forması ile Bölgesel Amatör Lig’de forma giyen futbolculardan birisi olan Sergen Katırcıoğlu sol kanatta forma giyiyor. Ünye 1957 Spor forması ile 1.Amatör’de şampiyonluk yaşayan Hami Sergen, Orduspor altyapısında da forma giydi. BAL’da 18 maça çıkan 25 yaşındaki oyuncu son olarak Ordu Esnafspor forması giydi.

Mert Atabeyoğlu – Forvet

Futbola Ordu İdman Yurdunda başlayan İzzet Mert Atabeyoğlu Orduspor, Ordu Belediyespor, Küçükçekmecespor, Soyaspor, 1926 Bulancakspor, Ünye 1957 Spor ve son olarak Ulubey Belediyespor formaları giydi. 28 yaşındaki forvet oyuncusu, Bölgesel Amatör Lig’de forma giydiği 25 karşılaşmada rakip fileleri 5 kez havalandırdı formalarını giydi.

Mehmet Arslan Güneş – Forvet

Fatsa Belediyespor altyapısından yetiştikten sonra 3 sezon Fatsa Yaşamspor forması giyen Mehmet Arslan Güneş, geçen sezon Ulubey Belediyespor forması giymişti. Forvet pozisyonunda oynayan 25 yaşındaki oyuncu rakip savunmaları zor durumda bırakan bitiriciliği ve top tekniği ile ön plana çıkmakta. Güneş, geçen sezonu 8 golle tamamlamıştı.

Serhat Seçme – Forvet

Altınordu Belediyespor forması ile şampiyonluk yaşayan ve yeni sezonda Orduspor’a transfer olan Serhat Seçme, forma giydiği takımlarda mücadeleci ve golcü özelliğiyle dikkat çekiyor. , Şanlıurfaspor’un altyapısında top koşturduktan sonra Altınordu Belediyespor forması ile Ordu futbolu ile tanışan Seçme daha sonra sırasıyla Perşembespor, Gölköyspor ve Akyazı Gençlikspor formaları giydikten sonra geçen sezon yeniden Altınordu Belediyespor’a dönmüştü.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL HABER

Editör: Haber Merkezi