Memur-sen Ordu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Sahur Programı çok sayıda davetlinin katılımı ile Padya Otel’de gerçekleştirildi. Programa, Ordu dışından geceye misafir olarak katılan Erdal İlhan tarafından Kur’an okunarak başlandı.
Sahur Programına, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, İlim Yayma Ordu Şube Başkanı Av. Emre Tomakin, Ensar Vakfı Ordu Şube Başkanı Olgun Küçük, Orim-Der Başkanı Ve Yönetim Kurulu,Kanaat Önderleri,Memur-Sen’e Bağlı Sendikalar,Memur-Sen Kurucu Başkanı Eğitimci Yazar Muzaffer Günay, Ticaret Odası Meclis Başkanvekili Aşkın Baş, Mustafa Kemal Şahin, Bürokrasi, İş, Siyaset ve Kültür-Sanat dünyasından ileri gelenlerin yanı sıra İl Müftüsü, İlçe Müftüleri ve ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek kurulu Üyesi Dr. Muhlis AKAR’ da katıldı.
Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Yahya Palavar’ın yaptığı “Yeni Türkiye Yolunda Gönül Buluşmaları” programında ilk konuşmayı Memur –Sen İl Başkanı Gökşin Şenol yaptı. Programın esas amacının, birlik ve beraberlik ruhuna uygun olarak, Yeni Türkiye yolunda yerel ölçekte de olsa bu yola bir taş koymak olduğunu belirten Başkan Şenol, Sivil Toplum bilincinin giderek geliştiğini ve böylece aynı davaya gönül vermiş kişilerin birbirlerini daha yakından tanıma ve iletişim kurmalarına imkan sağlandığını ifade etti. Konuşmasının sonunda ise programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Dinişleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Muhlis Akar ’da burada bir konuşma yaparak; Mübarek Ramazan ayında yapılan böylesi birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirici sohbetlerin, programların hepimiz için çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Diğer zamanlara göre bu kutsal ayı fırsat bilerek Kur’an okumaya ve bilhassa da anlamaya  fazlaca vakit ayırmak gerektiğini ifade etti.
Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ta burada yaptığı konuşmada Sivil Toplumun ve Sendikacılığın öneminden bahsederek; günümüz dünyasında örgütlenmenin olağanüstü derecede önemli olduğunu, örgütlenmeyi henüz başaramamış toplumların örgütlenmeyi tamamlamış toplumlar tarafından kolayca yönetildiğini kaydetti. Hamarat şunları söyledi: “Ordu sivil toplum çalışmalarında artık büyük tecrübelere sahip, sivil toplum bilincimiz oldukça gelişti. Sivil Toplum kuruluşları artık birer düşünce kuruluşu gibi çalışmaya, toplumsal konularda kanaat belirtmeye, bir düşünce oluşturmaya başladılar. Bu geceki programında güzel bir teması var “Yeni Türkiye Yolunda Gönül Buluşmaları” programda emeği olanlara ve ev sahibi Memur-Sen’e yönetici ve başkanına teşekkür ediyorum.” dedi.
Sahur Programı  Dini Musiki İcrası ile sone erdi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi