Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu’nun başı fuhuştan bir türlü kurtulmuyor. Uzun yıllardan beri sorun teşkil eden yol kenarında fuhuş yapan kadınlar alınan önlemlerden sonra bir süre mesailerine ara vermek zorunda kalmıştı. Gündüzlerin kısalması, gecelerinde uzamasıyla beraber hayat kadınlar tekrardan yol kenarlarını mesken edinmeye başladı. İkişer kişilik grup halinde dolaşan kadınlar çevreden geçen vatandaşları da rahatsız ediyor.


“Yoldan geçenleri takmıyorlar”


Özellikle Karşıyaka Mahallesi’ndeki Çelebioğlu Caddesi, Şirinevler Mahallesi’ndeki TESK Otel yanı ve Yeni Mahalle’deki şehirlerarası otobüs terminali mevkiinde yanında kol gezen hayat kadınları sokaktan geçenlere aldırış etmeden müşterileriyle pazarlığa tutuşuyor.


Fuhuş 3 durumda suç sayılıyor


Emniyet ekipleri ise hayat kadınlarını alenen fuhuş yapmadığı için gözaltına alamıyor. 2005’te ki Türk Ceza Kanununda (TCK) yapılan köklü değişiklikler sonucu fuhuş ibaresi Kabahatler Kanunundan çıkartılmıştı. Türkiye’de fuhşun alenen yapılıyor olması, fuhşa aracılık etmek ve fuhşa yer temini etmek suç sayılıyor.


Balkanlıoğlu, müsaade etmeyeceğiz demişti


Geçtiğimiz aylarda 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle ile 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Valiliği’nin bu konuda Emniyet ve Jandarma’ya yazı gönderildiğini söylemişti. Vali Balkanlıoğlu “Bu tür işlere müsaade etmeyeceğiz” deyip fuhuş konusunda kararlı olacaklarını göstermişti.
Editör: Haber Merkezi