Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan,üreticilerin alan bazlı gelir desteğinin bu yılda ödenmesini dört gözle beklediğini ifade ederek, her zaman konunun takipçisi olduklarını söyledi. Ziraat Odaları olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını söyleyen Soydan, Türkiye Ziraat Odaları’nın desteğin ödenmesi için gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.


“Kararnameyi bekliyoruz”

Şu anda destek ödemeleri ile ilgili bir kararnamenin çıkmadığını belirten Soydan; “Umutluyuz. Bu para çiftçi için gerçekten çok önemli. Kısa bir zaman içinde kararnamenin çıkmasını bekliyoruz eğer çıkmaz ise yeni kurulacak hükümetten de üretici adında ilk önce bu kararnameyi bekliyoruz. Bunun adına tüm girişimleri yapacağız, konun takipçisiyiz” dedi.

Çiftçilerin bu yıl destek ödemeleri yapılmayacak diye ÇKS’ye kayıt yaptırmadıkları doğru bir bilgi değil. Çiftçi kayıt sistemine sadece alan bazlı destek için değil, mazot gübre desteği için de çiftçilerimiz kayıt oldu. Çiftçilerimiz de biz de kararnameyi bekliyoruz. Bizim için önemli olan alan bazlı gelir desteği. Herhangi bir sorun çıkarsa mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

“Kim konuşacak?”

FİSKOBİRLİK Başkanı Lüftü Bayraktar’ın, çok sesliliğin fındığa zarar verdiği açıklamaları ile de değerlendirmelerde bulunan Soydan; “ Ziraat Odaları olarak fındık ve üretici hakkında her zaman konuşmaya, doğru bilgileri sunmaya devam edeceğiz. Başkan bu açıklamayı yaparken kimin konuşması gerektiğini de söylese iyi olurdu.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi