Ordu merkezde günlük olarak yayın yapan gazetelerin vatandaşlarla buluşmasını amaçlayan Yerel Gazetemi Okuyorum Standı düzenlenen törenle açıldı. Açılış etkinliğine Basın İlan Kurumu Müdürü Murat Yürekli Aksa Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Doğan Gürler, 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, gazetelerin imtiyaz sahip ve yetkilileri ile Aksa yetkilileri katıldı. 
Türkiye’de son yıllarda, ulusal gazetelere paralel olarak yerel gazetelerin okunurluğunda ciddi düşüşlerin yaşandığını belirten Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli; “ Gazetelerimizin yaşadığı sıkıntıların başında satışlar gelmektedir.  Yerel gazetelerimiz kentin geleceğine önemli bir katkı sunmasına karşın, bu karşılığını alamamaktadır. Kurum olarak yerel gazetelerimizin yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz”dedi.  Aksa’nın böyle bir projeye paydaş olmasının değerli olduğuna vurgu yapan Yürekli sözlerini şöyle tamamladı;” Yerel gazetelerimiz kentin geleceğine dair önemli bir misyon üstleniyor. Ancak vatandaşlarımız yeterince yerel gazete okumuyor. Gazetelerimize daha fazla sahip çıkılması noktasında bu proje büyük önem taşıyor. Bu noktada ben Aksa yetkililerine teşekkür ediyorum. Artık merkezde bulunan tüm günlük gazetelerimiz günlük olarak burada vatandaşlarımızın okunmasına sunulacak. Bu proje aynı zamanda kentlilik bilincinin gelişmesine de önemli bir katkı sunacaktır.  Avrupa’da ulusal gazeteler çok satmaz, yerel gazeteler çok daha fazla satar. Ancak maalesef  Türkiye’de durum tam tersi. Umarım bu yaklaşım, Ordu’da yaşayan insanlarımızın gazetelerimize sahip çıkması adına önemli bir adım olur”
Aksa Ordu Giresun Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Doğan Gürler ise,  Aksa Doğalgaz olarak böyle bir projenin paydaşı olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu,” Yerel gazetelerimiz Ordu’nun nabzını iyi tuttuğunun farkındayız. Biz inşallah önümüzdeki süreçte daha da etkin bir şekilde desteğimizi sürdüreceğiz.  Şunu belirtmek istiyorum burada ortalama aylık 20 bin insanımız işlem yapıyor. Bu şu anlama geliyor bu insanlar burada işlemlerini yaparken yerel gazetelerimizi de daha yakından tanımış olacaklardır. Böyle bir projeden dolayı ben Basın İlan Kurumu Müdürümüze tekrar teşekkür ediyorum”
Yapılan konuşmaların ardından Basın İlan Kurumu Müdürü Murat Yürekli tarafından, yerel gazetelere verdiği destekten dolayı Aksa Doğalgaz Şirketi Müdürü Doğan Gürler’e teşekkür plaketi verildi. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi