Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Büyük ve kurumsal firmaların mantar gibi her ile bayilik vermesi küçük esnafı bitirme noktasına getirdi. Hemen hemen her mahallede bulunan süpermarketlerde çeşit çeşit ürünler mevcut. Yerli esnafı ayağa kaldırmak için o ildeki vatandaşlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Ordu Ayakkabıcılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Recep Bakıcı, vatandaşlara yerli esnaftan alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Son yıllarda Ordu’ya market, giyim, ayakkabı gibi büyük mağazaların açıldığına dikkat çeken Recep Bakıcı, “İlimize açılan büyük marketler yerli esnafımızı bitirme noktasına getirdi” dedi.


 “Yerli esnafımızı düşünmek zorundayız”

Çin malı ürünlerin daha çok büyük firmaların açmış olduğu mağazalarda satıldığına dikkat çeken Bakıcı, devletin haksız rekabetin önüne geçmesi gerektiğini ifade etti. Mağazalarda giyim, ayakkabı gibi ürünlerin satılmasında devletin kota koyması gerektiğini vurgulayan Bakıcı “Mahalle aralarındaki küçük esnafların korunması için bazı önlemler getirilmeli. Büyük mağazaların oyunca ve eğlence mağazaları hariç diğer bölümlerinin kapalı tutulmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız alışverişini yapmakta özgürdür ancak yerli esnafımızı da düşünmek zorundayız” açıklamalarını yaptı.


“Ordu esnafının ayakta kalması lazım”


Ordu’nun parasının Ordu’da kalmasını ve yerli esnaflarımızın kepenk kapatmamalarını istemiyorsak alışverişlerimizi yanı başımızda bulunan esnaflardan yapmayı tercih edelim” diyen Recep Bakıcı, “Aynı şekil de esnaflarımızda müşterilerine iyi davranmalı. Güler yüzlü ve saygılı olmalı. Müşterileri kaybetmemek için ellerinden geleni yapmalı. Vatandaşımızı büyük marketlere gitmeye yönlendirmemeliyiz. Vatandaşımız esnafına esnafımızda müşterisine halkına sahip çıkmalıdır” konuşmasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi