AKP Milletvekili Gündoğdu’nun Durugöl Mahallesindeki Durugöl’ün bir bataklık olduğuyla ilgili değerlendirmesine tepki gösteren Poyraz, “Milletvekili olmuş ama Ordu’dan ve geçmişinden bir haberi yok. Bizim çocukluğumuz Gündoğdu’nun bataklık dediği yerlerde geçti. Tek sözcükle ‘yazık’ diyoruz. Durugöl’ün betonlaştırılmasını meşrulaştırma gayreti boşuna.” dedi.

 

Dereleri, tepeleri para kaynağı yaptılar

 

Özel proje alanı ile şehir içi betonlaştırılırken derelerin, tepelerin de yağmalandığını belirten Poyraz, “Şehir içinde yapılan betonlaştırmayla yetinmiyorlar. Yaylalar da betonlaşıyor. Nedense otel hastalığı yaygınlaştı. Çambaşı betonlaştırıldı sıra Perşembe yaylasına geldi. Orada imara açılacakmış. Betonlaştırmayı hizmet olarak sunma hastalığı başladı.” dedi.         

 

Şelaleler de yok ediliyor

 

Poyraz, “Turizme kazandırma adına şelaleler de yok ediliyor. Şelaleler doğallığıyla anlamlı. Şelaleye kadar yol yapmak, çevresini betonlaştırmak moda oldu. Bu yanlış. Şelaleler ve göller doğal yapısı ile önemlidir. Ünye’de, Ulubey’de, Çavuşlar Mahallesi’nde, Karaoluk ve Çiseli Şelalesi’nde yıkım devam ediyor. Turizm sözde olmuyor. Şelaleler korunmalı, tahrip edilmesi ve betonlaştırılması önlenmelidir.” diyerek tepkisini dile getirdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi