Altınordu Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Altınordu Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında imar komisyonu ile ilgili maddelerin yanı sıra, sağlık ve sosyal hizmetler ve hukuk komisyonu ile ilgili maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

Sağlık ve sosyal hizmetler komisyonunun, “Yeşil Altınordu İçin Yeşil File Projesi” ile ilgili raporun görüşülmesi mecliste üyelerin görüşüne sunularak, oy birliği ile kabul edildi. Dünya Çevre Günü’ne kadar proje ile ilgili gerekli toplantılar yapılarak, gerekli afişlerin basılıp, projenin tanıtımı yapılacak.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş proje ile naylon poşet kullanımını bitirerek, çevreye ve geri dönüşüme katkı sağlamak istediklerini söyledi. Tekintaş, öncelikle uygulamanın nereden başlayacağını belirleyeceklerini ifade ederek; “ önce hedef kitle belirlenecek. Kağıt ambalaj anlamında da talepler var. naylon poşetlerden etkilenen ekmekler ile ilgili adım atılabilir. Naylon ambalajın geri dönüşümde ciddi sıkıntılar yaşanıyor.”diye konuştu.

Yeni Mahalle rahatlayacak

Mecliste, yapılan inceleme sonucunda, yeni mahalle 303. Sokakta ticari faaliyette bulunan kargo şirketlerinin yoğunluğu ve benzeri iş yapan firmaları da içine alarak trafiğe ve genel boşaltmaya uygun, şehir içi trafiğine mani olmayacak şekilde Altınordu Belediye Başkanlığı İdaresi tarafından uygun bir yere ve caddeye nakledilmesi ile ilgi raporun görüşülmesi de kabul edildi. Başkan Tekintaş; bu çalışmanın yapılamasının ardında ilgili bölgede yükleme boşaltmadan dolayı trafik yoğunluğunun çok olduğunun belirlendiğini belirterek; “Aynı bölgenin hat güzergahı da olması dolayısıyla ciddi bir trafik sıkıntısının olduğu tespit edildi. Bu kargo şirketleri Karşıyaka, Şirinevler ve Şahincili mahallesinin belli bölgelerine taşınabilir. Öncelikle tabi bu şirketlere yer tespiti için belli bir süre tanınacak. Süre sonunda hala bununla ilgili bir adım atmayan varsa bunla ilgili yasal bir mevzuat uygulanabilir. Bu alanlar ofis olarak kullanılabilir. Kargo firmasının tabelasını indirmek gibi bir derdimiz yok.  Ancak bu bölgelerde yükleme boşaltma yapmayacaklar. Kaldırımlar bu işlem sırasında işgal ediliyor. Asıl amacımız hem işletmeleri hem de vatandaşı rahatlatmak. Kargo şirketleri de bize yer tespiti konusunda öneri de bulunabilir.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

Editör: Haber Merkezi