Coşkun Yüce / Ordu Yorum 

Ordu Limanı 2 ayı aşkın süredir halkın kullanımına kapatıldı. Bugüne kadar yetkililerin bir açıklama yapmaması ise vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşların mağduriyetinin yanı sıra amatör balıkçılar bu duruma hayli tepkili...
Uzun bir süre özel sektörün işlettiği liman halka açıkken, halkın limanıyken; devlete geçince neden halka yasaklandığı merak konusu oldu. 
Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin bu konuyla ilgili açıklama yapması gerektiğini ifade eden vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi: 

“Ordu halkına kapatılmıştır”

“Yaklaşık 2 aydır Ordu Rıhtımı hiçbir sebep gösterilmeden Ordu halkına kapatılmıştır. Halk kadar halkın içinden olan amatör balıkçılarda durumdan mustariptir. Gerek emekli gerek çalışan gerek çocuklar gerekse kadınlarımızın yürüyüş eğlence balık tutma yeri olan rıhtım kapatıldığından itibaren tüm yetkili mercilere danışılmış başvurulmuş olmasına rağmen ne bir cevap ne bir sonuç alınamamıştır.”

“Ne zaman çözüm bulacaklar?”

“Özellikle amatör balıkçılar kayalık alanlara yönelmek zorunda kalmış düşme ve yaralanma vakaları yaşamışlardır. Yetkililer ne zaman çözüm bulacaklar? Rıhtımın hemen girişinde yer alan otelin bunda payı nedir? Özel sektörün elinde halka açık olan ve halkın olan rıhtım devlete geçince neden halka yasaklanmıştır? Bu rezalete kim dur diyecek?” diyerek sitemini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi