Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek Altınordu Belediyesi’nin 4 yıllık hizmetlerini anlattı. Altınordu Belediyesi tarafından 30 Mart Yerel Seçimlerinden bu güne ilçe genelinde 53.7 kilometrelik sıcak asfalt ve 173 kilometrelik beton yol hizmete sunulurken 2018 yılında hedeflenen 109 km beton yol ve 90 km sıcak asfalt projesinde ise çalışmalar hızla devam ediyor. Toplantıdan konu başlıkları şöyle:

Altınordu 282 km’lik beton yol ağına kavuşuyor

Sıcak asfalt çalışmaları ile birlikte beton yol çalışmalarına da devam eden Altınordu Belediyesi aradan geçen 3.5 yılda 173 km’lik beton yolu milletin hizmetine sundu. Altınordu Belediyesi bu güne kadar yaptığı çalışmaların yanı sıra 2018 yılındaki beton yol hedefini ise 109 km olarak belirledi. Çalışmaların aralıksız sürdüğü beton yolda, belediye-millet işbirliğinin de yer aldığı çalışmalarla Altınordu Belediyesi ilçeyi 2018 yılı sonunda 282 km beton yola kavuşturmayı hedefliyor.

Karacaömer sanayi sitesi şehre nefes aldıracak

Altınordu Belediyesi şehir içindeki küçük imalathanelerin şehir dışına taşınmasına yönelik hazırladığı ve geçtiğimiz aylarda temelini attığı Karacaömer Sanayi Sitesi inşaatına devam ediyor. Şehrin nefes almasına ve istihdama katkı sunacak proje ile Karacaömer Mahallesinde bulunan alana toplam 7 Milyon 153 bin TL’lik maliyetle, 22 bin 300 metrekare üzerine 9 blok 62 işyerinden oluşan sosyal alanlara sahip bir sanayi sitesi kuruluyor.

Kadın ve çocuklara ayrıcalık 

Altınordu Belediyesi Hizmet Binası’nda kadınların ve çocukların yararlanabileceği alanlar oluşturmak amacıyla inşa edilen, içerisinde yaklaşık 300 kişilik konferans ve nikah salonunun da bulunacağı sosyal yaşam alanı, vatandaşların hizmetine sunulmak için gün sayıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce hizmete giren Altınordu Belediyesi Hizmet Binası çok kullanışlı bir bina olmasının yanı sıra içerisinde bulunan birçok sosyal alanıyla da vatandaşların beğenisini kazanıyor. Altınordu Belediyesi tarafından projelendirilen ve hizmet binasının 3. katında inşa edilen yeni sosyal alanlarla kadınlar ve çocukların çok beğeneceği bir proje hayata geçiriliyor. Çalışmaların devam ettiği ve 1100 metrekarelik bir kapalı alana sahip olan projede sona yaklaşılıyor.

Pazartesi pazarı çok amaçlı modern bir binaya dönüşüyor

Pazartesi Pazarı’nda hayata geçirilecek proje ile yeraltı 3 ve yer üstü 3 katlı olmak üzere toplam 6 katlı 30 bin metrekarelik çok amaçlı bir bina inşa ediliyor. İçerisinde 17 bin metrekarelik otopark, 4 bin 200 metrekarelik Pazar yeri ve balıkçılar çarşısı, 3 bin 700 metrekare spor salonu ve iş yerleri ile birlikte 3 bin 700 metrekare alana sahip çok amaçlı konferans ve nikah salonu bulunuyor. Bucak Mahallesinin çehresini değiştirecek olan projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

‘Şirin Pazar’ şehre değer katacak

Bu kapsamda kapsamda Şirinevler Mahallesinde bulunan alanda inşa edilen içerisinde çayhane, zabıta noktası, 20 dükkanlık balıkçılar binası, 12 dükkanlık şarküteri binası ve 120 çarpı 190 ebadlarında yaklaşık 400 pazarcı tezgahının bulunacağı 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan ve 3.5 milyon TL’ye mal olacak olan ‘Şirin Pazar’ projesinde çalışmalar sürüyor.

Karşıyaka’ya modern bir pazar inşa ediliyor

Rus Pazarı’nda hizmet veren esnaflar için planlanan ve aynı zamanda Karşıyaka Mahallesine de hizmet verecek olan ‘Karşıyaka Pazar’ projesi bulunduğu alandaki Pazar yükünü sırtlamış olacak. Karşıyaka Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerine inşa edilen ‘Karşıyaka Pazar’ projesi ile otopark ve sosyal alanları bulunan modern iş yerleri inşa edilecek. Önceliğin Rus Pazarı esnafına verileceği alanda inşaat 8 ay içerisinde bitirilecek.

Tek bir borç kalmayacak!


Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediyenin borcu olup olmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi: " Altınordu Belediyesi’nin müteahhite, özel bankalara, personele borcumuz yok. Belediyenin sistemi tıkayan, yığılmış borcu da yok.  biz gelir ve giderlerimizin hesabını yaparak, sadece İller Bankası’ndan kredi aldık. Bu kredi 98 milyon lira. Ancak bu ödenemeyecek bir şekilde değil. Biz bu krediyi ödeyemeyecek durumda değiliz. Şu anda biz aylık 850 bin TL borç ödüyoruz. Biz Altınordu Belediye’sini toplam 18 milyon lira yığılmış borç ile almıştık. Bu borcun son taksitini 20 Şubat'ta ödeyeceğiz. Geriden yığılmış tek bir borcumuz olmayacak. Altınordu Belediye’sinin 46 milyon lira olan ilk yıl bütçesi bu yıl 94 milyon liraya çıktı. Bize belediyeye gelir getirmek için çalışanların sigorta ücretlerini ödemeyin dendiğini halde biz bunu yapmadık ve sigorta ücretlerini de ödedik. Geriden borç bırakmıyoruz, o yüzden şimdi yolumuza rahat devam ediyoruz." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi