CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Gölköy’de parti örgütü ve üyelerle bir araya geldi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan CHP Ordu Milletvekili ve PM Üyesi İdris Yıldız,  CHP’yi Ordu`da 1 vekilin temsil etmesinin yeterli olmadığını ifade ederek, bunu artırmanın siyasi yaptırım ve siyasi güç için şart olduğunu ifade etti.

1 vekil yetmez

Bu bağlamda, İstanbul’da Demokrat Ordulular Platformu ile yapılan çalışmaları örnek veren Yıldız, İstanbul’da yaşayan Orduluların yönetimlerde söz sahibi olması için geride bırakılan yerel seçimde gösterilen cabadan bahsetti. ” Nüfus olarak İstanbul'da yaşayan Ordulu hemşerilerimiz göz önüne alındığında bu son derece haklı bir istektir” diyen Yıldız, bu çabaların sonucu İstanbul’da Ordulu 14 Belediye Meclis Üyesi, 1 tane Belediye Başkanı, 1 tane de Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu hatırlattı.

CHP`nin iktidar olması için önünün açık olduğunu belirten Yıldız; AKP`nin telaş içinde seçim ekonomisi uygulamaya başladığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ettiği tarafsızlık yeminini unutarak meydanlarda AKP için oy istediğini, MIT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da kendini koruma zırhına sarmak için milletvekili olma çabasında olduğunu ifade ederek, bunların iktidar olamayacaklarının farkında oldukları için yaptıkları çırpınışlar olduğunu söyledi.

Örgütten gelen biri olarak şu ana kadar layıkıyla görevini yerine getirmeye gayret ettiğini söyleyen Yıldız, 1980`den sonra CHP Parti Meclisi`ne giren tek milletvekili olduğunu belirterek, her zaman örgütle barışık, iç içe olduğunu, parti adına, Ordu adına, ülke adına faydalı şeyler yapmak için mücadele ettiğini söyledi.

“Vatandaş her şeyin farkında”

 AKP`nin sahte bir ekonomik istikrar kavramı üzerine oturduğunu belirten Yıldız, bir çok kişinin “AKP giderse istikrar bozulur” kaygısı taşıdığını, bu nedenle AKP gidince neler yapacaklarını net şekilde ortaya koyacaklarını söyledi.  Bu sahte istikrar bozulmasın algısını kıracaklarını ifade eden Yıldız; “ Biz halkımıza ne vereceğiz onları anlatacağız. Nasıl ki merhum Ecevit “toprak isleyenin, su kullananın” diyerek umut verip, oy aldıysa bizde toplumun farklı kesimlerinin sorunları ile ilgili olarak hazırladığımız net, tutarlı, icraatçı bir tavırla ayakları yere basan projeleri ve yaptığımız çalışmaları ortaya koyup halkımızdan  destek isteyeceğiz.” dedi.

Yıldız konuşmasına şöyle devam etti: “Emeklilerimizin, engelli yurttaşlarımızın, esnafımızın, gençlerimizin, öğretmenlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, öğrencilerimizin sorunlarına derman olan projelerle halkımızın karşısındayız. Çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. 7 Haziran Türkiye’nin kurtuluşu, geleceğimize umut olacak.  Biz CHP olarak kendimize güvenip, kendimizi düzgün anlatmalıyız, ama her şeyden önce kazanacağımıza inanmalıyız. Partimizi her yerde savunacağız, bizim geçmişimizde kotu hiçbir şey yok, karanlık hiç bir şey yok. Bu süreçte hepimiz var gücümüzle çalışacağız, ne kadar çok aday, partimiz o kadar güçlü demektir. ”

Toplantının ardından, partililerin CHP`nin sosyal ve ekonomik politikaları ve yaklaşan önseçimle ilgili sorularını cevaplayan CHP Ordu Milletvekili ve PM Üyesi Yıldız, yaptığı esnaf ziyaretinin ardından Gölköy’den ayrıldı. Ordu Yorum/Ahmet Akçay

Editör: Haber Merkezi