CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, geçtiğimiz günlerde Ordu-Giresun Havaalanı üst yapı inşaatında incelemelerde bulunarak, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Muhalefet partisi Milletvekili olarak amacının eleştirmek, yıkmak olmadığını özellikle vurgulayan Yıldız, ödeneğin bir an önce arttırılması için elinden gelen katkıyı sunacağını söyledi.
          “Ordu-Giresun Havaalanı, Ordu’nun geleceği, turizmi, gelişmesi için önemli bir proje. Yıllardır Orduluların hayali. İnşallah süresi içerisinde biter. Ama süresi içerisinde bitmesi içinde bizim üzerimize düşenleri yerine getirmemiz gerekiyor” diyen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız,  Kalkınma Bakanlığı’nın ilgili Daire Başkanlığı’ndan aldığı bilgiye göre üst yapı işlerinin maliyetinin 100 milyon lira civarında olduğunun kendisine iletildiğini belirtti. 2014 yılı için 10 milyon lira ödenek ayrıldığını geriye kalanın ise 2015 için planlandığını ifade eden ve havaalanı üst yapı inşaatında kullanılan malzemelerin çoğunlukla siparişle ve yurt dışından ithal olarak getirilen malzemeler olduğunun altını özellikle çizen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız “Müteahhit arkadaşlar bu işi hızlıca yapmaya çalışıyorlar ama ödenek sorunları var. Ben de ödenekle ilgili katkı koymak için çaba sarf edeceğim” dedi.
           Orduluların yıllardır hayalini süsleyen havalimanın zamanında bitirilmesi içinde “bizim üzerimize düşenleri yerine getirmemiz gerekiyor” diyen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız,  bu sene üstyapı isleri için ayrılan ödenekle havaalanının bitirilmesinin pek mümkün görünmediğini ifade ederek,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
             Önergesinde, “Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın inşaatı devam etmektedir. Havalimanının ilk olarak 2014 yılının ilk yarısında hizmete başlayacağı duyurulmuş daha sonra bu tarih 29 Ekim 2014`e ertelenmiş, ardından da yılsonunda açılacağı duyurulmuştur. Bu şekilde havalimanının ne zaman hizmete gireceği konusunda bir belirsizlik söz konusudur, ayrılan ödenek miktarları da bu belirsizliği destekler niteliktedir” diyen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ulaştırma Bakanı Elvan`a su soruyu yöneltti:
      Ordu ile Giresun Havalimanının Üstyapı işleri için 2014 yılı için 10 milyon lira ödenek ayrıldığı belirtilmektedir. Yaklaşık maliyetin 100 milyon lira olduğu göz önüne alındığında geriye kalan ödeneğin 2015 yılına kaldığı görünmektedir. Bu ödenek dilimi ile Ordu ile Giresun Havalimanı yılsonunda hizmete nasıl açılacaktır?Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi