Yıldız, yayınladığı mesajında şunları ifade etti. Bir toplumdaki gelişmişlik seviyesini anlamadaki en basit ve gözlemlenmesi en kolay olgu, o toplumun kadınlara ve kadın haklarına verdiği değerdir. Bu temel ilkenin eksik olduğu ve toplumun yarısının siyaset mekanizmalarından dışlandığı bir ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün olmayacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biri olmuştur.  Bu sayede, Milli Mücadele’de erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımızın hak ettikleri üzere her eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir. Aynı dönemde ise Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede bu hakkın kadınlara verilmemiş olması, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği önemi ve değeri daha da anlamlı ve değerli hale getirmiştir.
Bugün geldiğimiz noktada, kadınların halen siyasette yeteri kadar temsil edilmedikleri görünmektedir.  Bunun elbette birçok nedeni vardır. Toplumsal, kültürel ve ekonomik yapı kadınların çevreleri tarafından bu alandan uzak tutulmalarına neden olmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu toplumsal algıyı kırmaya yönelik attığımız adımlarla öncü bir parti olarak kadınların siyasette daha fazla rol alması için çaba göstermeye devam edeceğiz.  Kadınlarımızın siyaset ve yönetim kademelerindeki temsil oranlarının yükselmesi ve siyasal yaşamdaki etkinliklerinin artmasının, ülkemize güç kazandıracaktır.
“Eşit Temsil Eşit Katılım” ilkesine inanan birisi olarak kadınlarımızın, kendi haklarını koruma ve savunma bilincine sahip, kadın sorunlarından haberdar olarak TBMM’de, sendikalarda, siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında yerlerini almalarını temenni ederek, tüm kadınlarımızın “Seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıldönümünü kutluyor, saygılar sunuyorum.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi