OrduYorum/Hasan Özata
          Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu milletvekili İdris Yıldız bayramı Ordu da vatandaşlarla beraber kutladı. Yıldız, bayram nedeni ile geldiği Ordu'da bayramın birinci günü önce resmi protokol bayramlaşmasına katıldı daha sonra Cumhuriyet halk partisinin bayramlaşma programına katıldı.
           Yıldız, bayramlaşma programına sabah saat 10 da jandarma komutanlığında yapılan bayramlaşma ile başladı. Bayramlaşma programına vali irfan balkanlıoğlu, Büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz, Altınordu belediye başkanı Engin Tekintaş ve daire amirleri katıldı. Jandarmadaki bayramlaşmadan sonra emniyet müdürlüğündeki bayramlaşmaya geçildi. Protokol emniyette emniyet mensupları ile bayramlaştıktan sonra oradan huzur evi sakinleri ile bayramlaşmaya geçildi. Huzurevindeki bayramlaşmadan sonra şehitlikteki bayramlaşma ile devam eden bayram programına şehitlikten sonra ara veren milletvekili yıldız buradan cumhuriyet halk partisinin bayramlaşma programına dahil oldu.
             Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ında katıldığı parti binasındaki bayramlaşmaya çok sayıda partili katıldı.
           İl binasında yapılan bayramlaşma programına katılan milletvekili idris yıldız ve Beşiktaş belediye başkanı murat hazinedar birer konuşma yaptılar.
          İlk konuşmayı il başkanı Osman Güngör yaptı. Güngör bayramların bir beraberlik ve barış ile hoşgörü vesilesi olduğunu ifade ederek partililerin ve tüm vatandaşların bayramını bu duygularla kutladı ve sözü Beşiktaş belediye başkanı murat hazinedar’a bıraktı.
              Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar konuşmasına geçmişindeki yapılan olumsuzluklarla başladı ve ondan dolayı da kimseye dargın kırgın olmadığını çünkü her işin sonunda bir hayır olduğuna inandığını ve bu işin sonunda da böylesi büyük bir hayırın olduğunu gördüğü için başta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere sevenlerine ve destekleyenlerine teşekkür etti. Hazinedar, sorumluluğunu bildiğini ve üzerinde büyük bir sorumluluk taşıdığını ancak bu yük ne kadar ağır olursa olsun en iyi şekilde sorumluluğunun gereğini yerine getireceğini bundan da kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
           Hazinedar konuşmasının içinde bir ordulu olarak bu göreve getirilmiş olmaktan duyduğu utluluğu da ifade ederek ben sizlerin istanbulda’ki temsilcinizim dedi. Hazinedar, Türkiye’nin kalbi İstanbul’da, İstanbul’un kalbi beşiktaşta atıyor dedi. Dolayısı ile Türkiye’nin kalbinin attığı bir yerde belediye başkanlığı yapıyorum. Bunun için gece gündüz çalışmam gerektiğini biliyorum. o nedenle sabah saat 06 da sokaklarda vatandaşlarla güne ve çalışmaya başlıyorum bu tempo saat 24 e kadar devam ediyor. Bu tempo ile çalışırsak inanın çok ama çok işlerin altında kalkabileceğimizi biliyorum dedi.
            Hazinedar konuşmasını sayın genel başkanın sizlere bayram mesajını getirdim sizlerin bayramını kutluyor diyerek bitirdi.
           Daha sonra Milletvekili İdris Yıldız yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutlayarak başladığı sözlerine özellikle 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda fazla zamanın kalmadığını ve bu süreyi çok çalışarak geçirmeliyiz dedi. Yıldız, başta yaşanan olumsuzlukların zaman içerisinde adayın kamuoyuna yaptığı olumlu barışçıl ve birleştirici açıklamaları sonunda kamuoyu nezdinde de artık en az başbakan kadar tanınır olduğunu fakat vatandaşların başbakanı tanıdıktan sonra aslında diğer adayları ki özellikle sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu daha iyi tanıdığını sözlerine ekledi.
          Yıldız, sözlerini bitirirken cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili 10 partinin adayı olan sayın ekmeleddin ihsanoğlu’nun yapılan anketlerde AKP seçmeninden bile % 4 oy alacağını bu rakamları anket firmalarının söylediğini ifade ederken, eğer bu rakamlar doğruysa ki doğru olduğunu bizlerde biliyoruz o zaman başbakan nerden nasıl % 55 oy alacak bakacağız dedi.
              Yıldız, partideki bayramlaşmadan sonra Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu yıl ilk kez yapılan halka açık olarak yapılan ayışığı düğün salonu önünde yapılan kent bayramlaşması programına katıldı. Yıldız, burada protokol ile beraber vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra bütün orduluların katıldığı anı fotoğrafından sonra tekrar Cumhuriyet halk partisinin Fatsa ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen ve yine Beşiktaş belediye başkanı murat hazinedar’ında katıldığı bayramlaşma programına katıldı.
            Bayramlaşma programına il başkanı Osman Güngör ve çok sayıda yönetici ile kalabalık bir vatandaş katıldı. Burada ki bayramlaşma programında da hem bayramlaşma hem de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuşan hazinedar ve milletvekili yıldız partililerden önümüzdeki günleri çok çalışarak geçirmeliyiz mesajı verdiler. Fatsa da ki toplantının sonunda bir işadamı murat hazinedar’a bir hediye verirken yine beraber yol arkadaşı olduğu ve zaman zaman kader birliği yaptığı eski TDH il başkanı İsa Yazıcı tarafından da bir tablo hediye edildi.
         Fatsa da ki toplantının ardından Ünye ilçesine hareket eden milletvekili Yıldız ve Beşiktaş belediye başkanı hazinedar Ünye'de de kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandılar. Parti binasında yapılan bayramlaşma programında da cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşuldu ve önümüzdeki 12 günde yapılacaklar konusunda programların yapıldığı toplantı sonunda hazinedar İstanbul’a dönmek üzere ayrılırken bu bayramı ilk kez belediye başkanı olarak kendi memleketimde sizlerle beraber kutluyor olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu tarif etmem mümkün değil ancak bilinsin ki hayatımın en mutlu anı bu gün bu andır dedi.
           Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı yolcu eden partililerle bir süre daha sohbet eden milletvekili yıldız’da cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinerek bu seçim sıradan ve normal bir seçim değil, bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir tercih seçimi olacak dedi.
         Yıldız, bu seçimdeki kullandığımız her bir oy ya bu ülkeyi gericiliğin yobazlığın ve şeriatın kucağına götürecek ya da çağdaş laik ve hukukun üstünlüğüne inanan modern bir Türkiye’ye götürecek bu ikisi arasında tercih yapmamız isteniyor bu durumda her yurttaşa büyük sorumluluk ve görev düşüyor diyen yıldız sözlerini “inanıyorum ki aydınlık ve çağdaş bir ülkeyi 10 Ağustos’ta hep beraber yeniden kuracağı” dedi.
Editör: Haber Merkezi