CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, "Ordu - Giresun Havaalanı’nın henüz proje tamamlanmış olmasına ve ciddi alt yapı eksikliklerinin bulunmasına rağmen ve belki de uçuş emniyeti göz ardı edilerek seferlere başlayacağını görmekteyiz" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekil İdris Yıldız, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Ordu’nun geleceği, turizmi, gelişmesi için çok önemli ve benimde desteklediğim bir proje olduğunu vurgularken, açılışın eksikler tamamlanmadan açılacağını, bunun da ciddi bir risk olduğu uyarısında bulundu.

Kontrolsüz Hava Alanı mı olacak

Yıldız, "Geldiğimiz durumda Ordu - Giresun Havaalanı’nın henüz proje tamamlanmış olmasına ve ciddi alt yapı eksikliklerinin bulunmasına rağmen ve belki de uçuş emniyeti göz ardı edilerek seferlere başlayacağını görmekteyiz. Yani bu açılış ne yazık ki siyasi bir açılış olacaktır. Bu şekilde Ordu Giresun Havalimanı “Kontrolsüz Hava Alanı” olarak mı açılacaktır?" diye sordu.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

"Bu proje yıllardır Orduluların hayalini süslemektedir. Ordu ve Giresun Havalimanı bölgenin kalkınması ve refahına çok önemli katkıda bulunacaktır. Diğer bölgelerle aramızda önemli bir bağ oluşturacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bu nedenle, Ordu Milletvekili olarak bu projenin her sürecini takip ederek, süresi içerisinde ama sağlıklı bir biçimde bitmesi içinde üzerime düşenleri yerine getirmeye gayret ettim."

Siyasi şov yapılacak

 Bizim gözlemlerimiz tüm çalışmalar Cumhurbaşkanın ve Başbakanın siyasi şov olarak uçağının ineceği şeklinde yapıldığı yönündedir, Ve öyle bir algı yaratılmıştır ki firma bilet satışlarına başlamıştır. Ankara ve İstanbul’dan bugüne kadar 600’ün üzerinde bilet satılmıştır. Eğer ki bu açılış, insan hayatını, güvenliği, önlemleri bir taraf bırakıp sadece oy ve siyasi şov uğruna yapılıyorsa burada yaşanabilecek olası olumsuzlukların vebali bunu yapanların boynunadır.  Bilinçsiz, altyapısız sadece oy için, apar topar açıldı ise, resmi açılıştan sonra kapatılıp eksikliklerin giderilip uçuşun güvenli hale gelene kadar hazırlıkların tamamlanmasını talep ediyoruz. Yani açılış sembolik olarak yapılmalı daha sonra bütün eksiklikler giderilene kadar beklenmelidir. Hiç bir şey vatandaşlarımızın canından önemli değildir." Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi