·         CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, havaalanı konusunda ilginç bir öneri gündeme getirdi. Yıldız, "Trabzon havaalanı önümüzdeki süreçte bakıma alınacak. Bu bakım Ordu havaalanının açıldığı gün başlatılsın" önerisinde bulundu.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Havalimanı projesinin Ordu ve Giresun'un ortak heyecanı olduğunu belirterek, "Havaalanının açılmasını şu ya da bu parti değil, hepimiz bekliyoruz" dedi.

 

Haziran'da mümkün değil

 

Havaalanın Ordu için çok önemli olduğun söyleyen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, "Havaalanının ihalesi 2011 yılında gerçekleşti. 2014 yılının şubat ayında açılacağı söylendi. Sonra 29 ekim’e ertelendi. Daha sonra 31 Aralığa ertelendi. Şimdi ise mart ayında açılacağı söyleniyor. O süreç içerisinde hep söyledik görünen köy kılavuz istemiyor. Havaalanının gerçek anlamda işler hale gelmesi mayıs ayında da mümkün değil" dedi.

 

Tam hizmet yılsonunu bulur

 

"İnşaatı görüyoruz,  üst yapı inşaatı daha yeni başladı, belli aşamaya geldi ama orada makine teçhizat anlamında ciddi ihtiyaçlar var. Bunların hepsi siparişle yapılan imalatlar.  Bunlar mayıs ayına gelse bile belki o zaman bir deneme uçuşu yapılabilir. Havaalanının standartlara uygun tam kapasite ve tam donanımlı açılması kaçınılmaz olarak yıl sonunu bulur."

 

O gün Trabzon bakıma alınsın

 

"Sonuç olarak havaalanı ordu ve Giresun için özel bir durum. Havaalanı Ordu için önemli bir proje.  Ordu Milletvekili olarak ben de takip ediyorum. Trabzon Havaalanının bir süre sonra bakıma alınacağı söyleniyor. Mesela Giresunlu milletvekilimiz Nurettin Canikli ticaret bakanıdır. Bir sohbetimizde kendisine söyledim, eğer imkanınız varsa Trabzon havaalanının bakımını Ordu havaalanının açıldığı gün başlatın. Eğer öyle yapılırsa Ordu Giresun havaalanı daha verimli hale gelsin." Ordu Yorum/Kemal Çeküç

Editör: Haber Merkezi