Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Ordu ili nüfusuna ilişkin değerlendirme yaptı.

Ordu'nun iktidar partililerin iddia ettiği gibi devletten alması gereken yatırımları alamadığını savunan Yıldız, "Biz büyükşehir olmak için sağlanan nüfusun yapay olduğunu söylemiştik. Ordu İstanbul ve Kocaeli gibi sanayisi gelişmiş iller arasında değiliz ama o illerdeki parametrelere göre büyükşehir yapıldık. Biz bunu anlatmaya çalıştık. Şimdi gelinen noktada Ordu'nun nüfus olarak da büyümediği ve göçtüğü anlaşılıyor" diye konuştu.

 

Ordulu geçinemediği için göçüyor


Ordu'yu büyükşehir yapmak için oluşturulan 770 bin kişilik nüfusun yaklaşık 2 yılda büyük bir erezyona uğrayarak 50 bin kişi azaldığını ve 724 bin 268'e düştüğünü hatırlatan Yıldız şunları söyledi:

"Ordu’yu iki bölümde değerlendirebiliriz.Birincisi 12 eylül 1980 öncesi Ordu, bir de 80 sonrası Ordu olarak. 1980 öncesi Ordu Türkiye’de büyüyen, gelişen, sosyal olarak her yönden önde olan bir Ordu idi ama o günün ülke koşulları dolayısı ile eksikleri vardı. Ama 80’den sonra Ordu'da birçok şey yapılmaya çalışılıyor, yapılmış mı peki hayır. Ama Ordulu artık fakirleşiyor ve Ordulu artık Ordu’da geçinemediği için Ordu'yu terk ediyor. Dolayısı ile Ordu iyi Ordu, kötü Ordu, yanlış Ordu’nun özeti şu. Ne zaman Ordu’da göç tersine dönerse yani Ordu'ya göç başlarsa Ordu gelişiyor büyüyor demektir. Bunu sağlamadan Ordu gelişiyor, gelişmiyor demek doğru değil. Ordu şu anda Türkiye’de devletten, kamudan alması gereken yeterli katkıyı, desteği alamıyor; almadığı için Ordulu burada geçinemiyor, geçinemediği için de kendisine başka illerde geçim kapısı arıyor." Ordu Yorum/Kemal Çeküç

Editör: Haber Merkezi