23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin temellerinin atıldığı ve Cumhuriyete giden yolda bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür.

Bir ulusun egemenliğini sembolize eden günü çocuklara hediye edecek kadar yüce gönüllü bir mirasa sahip olduğumuz için çok gururluyuz.  Bugün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu günlere nasıl gelindiğini öğretmek açısından oldukça önemlidir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ''özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik; bir ulusun namusudur, onurudur, şerefidir” söylemiyle ulusal egemenliğin önemini ve halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu vurgulamıştır, bu nedenle günün ruhuna uygun şekilde hem çocuklarımız için hem de ulusal egemenlik adına kutlanması gereken bir gün olduğu unutulmamalıdır.

Bu duygularla, TBMM’nin 94`üncü kuruluş yıldönümünü kutluyor, Ulu Önder’in tüm dünya çocuklarına hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarımızı tebrik ediyor, "Tek bir egemenlik var, o da ulusal egemenliktir. Ülkeyi ve ulusu kendi gücü ve azmi kurtaracaktır" diyerek bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum."Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi