Yoksulluğun hala ülkemizin en başta gelen sorunu olduğunu ifade eden CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız,  “En önemli sosyal sorunlardan biri olan yoksulluk öncelikle ekonomik bir problemdir ancak, yoksulluk tartışılırken işin ekonomik tarafı kadar insani tarafı da göz önüne alınmalıdır. Ülkemizde yaşanan yoksulluğun ve yoksulluğun neden olduğu sosyal sorunları çözmek için maalesef ciddi çalışmalar yapılmamaktadır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız  “Yoksullukla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ile Ordu'da yaşayan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ayni veya nakdi yardım yapılan vatandaşlara ilişkin”  olarak şu soruların cevaplandırılmasını istedi.

1-      2002-2014 yılları arasında Ordu`da yaşayan kaç vatandaşımıza yardıma muhtaç oldukları gerekçesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ayni veya nakdi yardım yapılmıştır? Yardımların yıllara göre dağılımı nasıldır?

2-      Anılan dönemde yardım talebinde bulunan vatandaşlarımızın sayısı nedir? Bu taleplerin karşılanma oranı nasıl gerçekleşmiştir?

3-      Yapılan son araştırmalar, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sayısında ciddi şekilde artış olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemizin en başta gelen sorunu olan “yoksulluk” konusunda Bakanlığınızın sorumluluk alanına giren alanlarda hangi çalışmalarınız bulunmaktadır?

4-      Bakanlığınızın kısa, orta ve uzun vadeli yoksullukla mücadele stratejisi nedir?
Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi