Osman Güngör, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Öğretmenler Sitesi ile ilgili site sakinleri tarafından açılan kentsel dönüşümün iptali ile ilgili davanın devam ettiğini belirterek; “Kentsel dönüşüm nedeniyle söz konusu alanda Erzincan depremi esas alınarak, deprem riski nedeniyle bu alan dönüşüme tabi alınması bakanlar kurulunca karar altına alınmıştır. Dava süreci devam etmektedir. Enver Yılmaz TV kanallarında, toplantılarında ve sosyal medya yoluyla CHP tarafından karşı dava açıldığı ve CHP avukatlarının Ankara’dan gelerek davaya iştigal ettiklerini beyan etmektedir. İşin aslı konuyu siyasallaştırarak, kamuoyu yaratmaktır. Söz konusu alanda önceki dönem CHP İl başkanı olmam nedeniyle ve mülkiyetimin bulunması nedeniyle, 177 kişiden sadece birisi olarak, dava açma hakkımı kullanarak davaya iştirak etmiş bulunmaktayım. Fakat Yılmaz ısrarla CHP’liler olarak davaya siyasi bir hava katmak istemiştir.” dedi.


“Açıklamalar hukuka aykırı”

Olayın farklı hedef güden bir anlayış olduğunu dile getiren Güngör; “Dava vekilleri CHP ile kesinlikle bir ilişkisi olmayan kişilerdir ve dava halen devam etmektedir. Dava süreci nedeniyle bu açıklamalar hukuka aykırıdır. Söz konusu sanayi sitesi 1973 yılında esnafların bir araya gelerek kurdukları kooperatif ve Sanayi Bakanlığından tescilli Türkiye’nin ilk sanayi sitelerindendir. Dönemi itibariyle şimdiki Efirli cezaevi arazisinin yerini 60 dönüm olarak alıp imalata karar verilmiştir. Dönemin belediyesi ve mülki amirliği şu an mülkiyet sahibi olduğumuz eski sanayi sitesi 22 dönüm arazide yapılacak cezaevinin şehre yakın olması nedeniyle uygun olmadığına karar vermiş ve bedelsiz takasını talep etmiştir. Ayrıca önceki dönem belediye başkanı Seyit Torun ve meclisi tarafından da kentsel dönüşüm kararı alınmış fakat yine aynı belediye meclisi tarafından alınan karar geri alınmıştır. Yöneticileri arasında rahmetli babamın da olduğu yönetim bu talebi uygun görerek takası gerçekleştirerek bu alana sanayi sitesini kurmuşlardır. Büyükşehirin iddia ettiği 1939 Erzincan depreminden sonra kurulmuş ve Bayındırlık şartlarına uygun olarak kurulmuştur.” diye konuştu.

“Mülkiyet sahipleriyle istişarede bulunulmadı”

Güngör, açıklamasına şöyle devam etti; “Mülkiyet hakkı ne anlama gelir bunu Enver Yılmaz hukukçu kimliğiyle bilmelidir. Söz konusu yerde mülkiyet sahipleriyle hiçbir istişarede bulunulmamış, etüt yapılmamış, dava sürerken uzman şirketlere tespit yaptırılarak, önce yapması gerekeni dava sürecinde yaparak hukuk ihlali oluşturmuştur. Her ne hikmetse Erzincan depremi söz konusu adaları etkilerken hemen yanı başındaki daha eski yerleri etkilememektedir. Mülkiyet sahibi kişi olarak siyasi kimliğim nedeniyle bu davayı organize eden durumum yoktur ve son anda dava vekaleti sunmuş bulunmaktayım. Dava vekillerinin de CHP ile ilgisi yoktur. Sayın Yılmaz’a tavsiyem hak sahiplerini muhatap alarak çözüm üretmesidir. Yanlış ve yönlendirici bilgileri kendisine sunan ekibini çek etmesini tavsiye ederim. Atalarından, emeklerinden artırarak elde ettikleri maddi değerleri keyfi kararlarla yok etmeye kalkışmak, hakka ve vicdana sığmadığı gibi hukuka da uygun olmadığını hep birlikte göreceğiz.” Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi