OrduYorum/Hasan Özata    

     Başkan Enver Yılmaz’ın yaptığı sunumdan belli başlı başlıklar ve açıklamalar.

          Ordu büyükşehir belediye başkanı Enver yılmaz “büyükşehir belediyesinin 52 günü” konulu basın tanıtım sunumu yaptı.

Sunum öncesi konsepte uygun olarak 52 kare resim ve Sayın Yılmaz’ın kısa tanıtım filmi gösterildi.

               Sonrasında Ordu büyükşehir belediye başkanı Sayın Enver yılmaz 52 günü değerlendirmek üzere kürsüye geldi. Başkan yılmaz, sözlerine başlarken öncelikle beklentilerini ve bulduklarını anlattı.

UMDUĞUMUZDAN FAZLA ÇIKTI

Mesela 700-800 personel devri beklerken 1600 personel bulduk dedi.150-160 milyon borç beklerken 270 milyon borç bulduk dedi ve ekledi bunlar bilinsin ancak asla enkaz edebiyatı yapmıyorum dedi.

            Devam etti ordu hep 725 mahalle olarak bilinir, ancak ordu artık 728 mahalle dedi ve açıkladı, Ünye, Fatsa ve ordu organize sanayi bölgeleri de artık birer mahalle. 3920 kilometre yol ağı olduğunu ve 731452 nüfusa sahip küçük ama büyükşehir olduğumuzu vurguladı.

   PRENSİP OLARAK KİRALAMA YÖNETMİ DÜŞÜNÜYORUZ

       Başkan Yılmaz konuşmasında işçi sorunlarına da değinerek şunları söyledi. Mevcut bir işçinin bize maliyeti 6,000 tl maliyeti var. Oysa daha ucuza biz hem sıfır kilometre araç hem şoför kısaca şoförü ile aracı kiralarsak daha ucuza geliyor. Dolayısı ile kiralama yöntemini prensip olarak düşünüyoruz.

  YENİ BELEDİYE BİNASI

         Başkan Yılmaz, yeni yapılan belediye binası ile ilgilide şunları söyledi. Normalde 16 Nisan da sözleşmesi bitiyordu. Ancak seçim öncesi işin yavaşladığını gördüm ve ilgili firmaya sordum talimatı öyle aldık dediler. Şuan itibarı ile kontrol tamamen bizim elimizde ve zaten de inşaatın %80 bölümü bitmiş durumda şimdi biz bazı tadilatlar yaparak projede yalı cami ile bir bütünsellik arz edecek şekilde aradaki şehir tuvaletini yıkarak şehrimizin dokusuna uygun düzenleme ile Ağustos veya Eylül ayı başında binayı kullanmaya başlayacağız. Yeni binada Başkanlık makamı, Meclis Genel sekreterlik ve idari birimlerin bir kısmı olacak.

İDARİ YAPILANMA

       30 büyükşehir içerisinde en küçük büyükşehir olan ordu mevcut yeni büyükşehirler içinde en kısa zamanda ve en hızlı bir şekilde idari yapılandırmasını tamamlamıştır. Biliyorsunuz bu konuda biz Kocaeli büyükşehir ile kardeş şehiriz. Oradan aldığımız her konudaki desteği en iyi şekilde kullanıyoruz.

 SEÇİM VAADİ OLAN STADYUM

         Ordu büyükşehir belediye başkanı Sayın Enver yılmaz, basın toplantısında her konuya açıklık getirirken sporu pas geçemezdi, geçmedi de.
        Başkan Yılmaz seçimlerde vaat ettiği stadyum ile ilgili ise şöyle dedi. Durugöl de amatör spor kulüplerinin kullandıkları 1 ve 2 nolu sahaların her türlü fiziki ve imar şartlarının uygun olduğunu ve yeni stadın oraya yapılacağını ancak yapılacak stadın UEFA kriterlerine uygun olması gerektiğini bunun içinde en az 27 bin en fazla 35 bin kapasiteli olacağını söyledi. Bu arazinin gençlik spor bakanlığının malı olması nedeni ile yapılacak stadyumun buraya yapılacağını söyledi. Ancak varsa stadyum için yer bağışlayacak bir babayiğit ona da hayır demeyiz dedi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ ÇALIŞMASI

          Şehrin giriş çıkışlarına kötü görüntü oluşturan yol kenarlarındaki panolar kaldırılacak. Büyükşehir’e yakışan şekilde Ünye den Gülyalı ya farklı ve özel peyzaj çalışmaları yapılarak görsel güzellik katıyoruz.

   SICAK ASFALT VE YOL


         Yol konusunda da 52 günde 65 ve 125 km yol bakım onarımı yapıldı. Aslında hedefin 3 yılın sonunda 770 km sıcak asfalt olduğunu söyleyen başkan yılmaz, ancak biz her ne kadar hedefi 3 yıl olarak söylemiş olsak da amacımız iki yılda 770 km sıcak asfalt yapmak dedi. Yapılacak 770 km sıcak asfaltın ise ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak dedi. Yılmaz bu sıcak asfaltın maliyeti ise 150 ila 170 trilyon olduğunu da söyledi.

  SU SORUNU VE ÇÖZÜMÜ

          Su konusunda bir yıl içinde ordunun su sorununu çözeceğiz dedi. Yapımı devam eden muhtelif yerlerdeki 7 adet gölet ile beraber söz verdiğimiz gibi ordunun su sorununu OSKİ bünyesinde oluşan kadrolarımızla çözmüş olacağız dedi.

İtfaiye ile ilgili ise “her ilçeye bir itfaiye şefliği kurulduğunu”söyledi.

               Yine sporla ilgili olarak ta Fatsa’ya bir stad, yedi ilçeye de kapalı spor salonu yapacağız dedi. Ayrıca her ilçeye kültür merkezleri yapılacak dedi.

TELEFERİK

          Teleferik ile ilgili de “teleferik Ordu’nun önemli ve marka değeri olan bir yatırım. Dolayısı ile Teleferik ile ilgili resmi ve dini günlerimizde belli saatlerde ücretsiz taşıma yapıyoruz buda halkımız tarafından önemseniyor ve benimseniyor. Bu uygulamaya bundan sonra da devam edeceğiz dedi.
Orduspor’un borcu konusunda da kendisine verilen bilginin ve rakamın 44 milyon olduğunu söyledi.

VALİLİK BİNASI TAHSİSİ

          Ordu büyükşehir belediye başkanı Enver yılmaz sunumun sonunda soru cevap kısmında sorulan bir soru üzerine karayolları arazisinin ordu valiliğine devri konusunda büyükşehir olarak ne düşündüğü sorulduğunda Başkan yılmaz,çok net konuştu.Biliyorsunuz ben o zaman yoktum.

            Ancak o zaman da karşı çıktım şimdi de karşıyım. Kaldı ki artık büyükşehir olan yerlerde valilik binalarının şatafatlı olması gerekmiyor, yine yeni yapılanma ile beraber yılbaşından sonra var olan valilik bünyesindeki birçok müdürlüğünde büyükşehir bünyesine geçeceği için öyle büyük binaya gerek yok dedi. Son olarak “eğer önüme bu konu ile ilgili bir imar değişikliği gelirse hiç tereddüt etmeden ret edeceğimin bilinmesini istiyorum dedi.

Editör: Haber Merkezi