Enver Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi onurlandırdığı 19 Eylül 1924 tarihi bizler için sadece bir ziyaret değil, bu ilde yaşayan her bireyin gurur dolu bir geçmişle, geleceğini nasıl belirleyeceğini de şekillendirdiği önemli bir gündür” dedi. Engin Tekintaş ise 19 Eylül tarihinin Ordu şehri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Büyük önderi ağırlamanın onurunu yaşıyoruz”
Enver Yılmaz şu görüşlere yer verdi: “Kahramanlık destanlarının yazıldığı Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonrasında, kazanılan zaferi ve yaşanan mutluluğu önderi ile kucaklaşarak paylaşan Ordulular, geleceklerini ve gelecek için neler yapılması gerektiğini de yine bu önemli günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le paylaşma imkânı yakalamışlardır. Yaşanan onca olumsuzluklara rağmen, verilen Kurtuluş mücadelesinin ardından kazanılan zafer, bu aziz millet için en önemli mukaddes değerlerden birinin de, vatan toprakları olduğunu bir kez daha göstermiştir. Büyük önderi ağırlamanın onurunu taşıdığımız bu günde, sadece bir ziyareti değil, bu ziyaretin derin anlam ve önemini de idrak etmeliyiz. Bu güzel vatanın bir parçası olan Ordu’yu geleceğe hazırlamak ve bunun içinde çok çalışmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum.”

“Ordu, önümüzdeki yıllarda farklılığına fark katacak”
“Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz yatırımlarla,  hazırlıklarını tamamladığımız plan ve programlarla, mesai unsuru gözetmeksizin çok çalışıyoruz. Karış karış her noktasına hizmet götürdüğümüz Ordu, önümüzdeki yıllarda farklılığına fark katacaktır. Ordulu hemşerilerim de büyük yatırımlara tanıklık etmeye devam edeceklerdir. 90 yıl önce, bugünkü İlk Adım Anıtı önünde, Orduluların sevinç gösterileriyle karşıladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yeniden saygı ve sevgi ile anarken, milletin başındaki övünç tacını çok çalışarak daha da süsleyeceğimizi tekrar belirtmek istiyorum.”

Tekintaş, “Ordu için çok anlamlı”
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1924 yılında Ordu’ya gelişinin heyecanını ilk gün ki gibi hafızalarda olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Eylül tarihinin Ordu için çok anlamlı olduğunu söyledi. Tekintaş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül 1924 yılında Ordu’ya gelişinin 90. yıl dönümünü kutluyoruz” dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi