Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, 2017 Bütçesi konusunda yaptıkları değerlendirme hakkında şunları söyledi. “Partimizde yaptığımız Bütçe değerlendirmesinde ortak görüşümüz, Hükümetin gerçekleri çarpıtarak ekonomik krizin yükünü halkın sırtına yüklediği yönünde oldu. Bütçenin gelirler bölümü yine dolaylı ve dolaysız vergilerden oluşuyor. Bütçeye yönelik halkın çıkarlarına yönelik önerilere kulaklar tıkalı, gözler kapalı.”

 

Öneriler ret ediliyor

 

Hükümetin Bütçesinin yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapmayı sürdüren bir gelenekle devam ediyor diyen Poyraz, “İşçiden çiftçiye, emekliden tüm tüketiciye kadar her alanda emekçiler mağdur oluyor. Muhalefetin tüm önerileri komisyonlarda ret ediliyor. Çiftçinin kullandığı motorinden ÖTV ve KDV’nin kaldırılması, Elektrik faturalarındaki TRT ve kayıp kaçak bedellerinin alınmaması, asgari ücretin vergi dışı kalması, taşeronluk sisteminin kaldırılması, cemevlerinin ibadet evi olarak kabul edilmesi ve giderlerinin devletçe karşılanması önerileri ret edildi. Bu halk için masun taleplerin ret edilmesi Hükümetin niyetini de göstermektedir.

 

2017 vergi ve zam yılı olacak

 

 “Komisyonlarda görüşülen Bütçe, işçi ve emekçiler için 2017’nin karanlık geçeceğini göstermektedir.” diyen Poyraz, “ Dolar yükseldikçe yükseliyor. Hatta TL,  tüm yabancı paralar karşısında değer kaybediyor. Bu da işçi ve emekçiler için yoksulluk demektir. Yurtdışı borçları döviz nedeniyle sürekli artıyor. Hükümet de yükü halkın sırtına yıkmak için dolaylı ve dolaysız verginin yükünü halkın sırtına yüklüyor. Hükümet, 2017’nin vergi ve zam yılı olması için her yolu deniyor. Halk bu gerçeği görüyor ve Hükümete güveni azalıyor. Zaten Hükümet de baskı politikasını bu nedenle artırıyor.” dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi