Başkan Tören çalışmaları sahadan yönetti

Karla mücadele çalışmalarının başlamasıyla birlikte Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören Başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu. Kriz masasındaki koordinasyonu sağlayan Başkan Tören daha sonra sahaya çıktı. İlk günden bu yana süreci sahadan yöneten Başkan Tören, şehir merkezinde ve kırsalda sürdürülen çalışmaları gece-gündüz demeden yerinde inceleyerek ekiplere destek verdi.

Kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sürüyor

Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren teyakkuzda alan Altınordu Belediyesi ekipleri sağlık kurum ve kuruluşları başta olmak üzere şehrin kritik noktalarında olumsuzluk yaşanmaması adına çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezi ve kırsal mahallelerdeki karla mücadelesini sürdüren Altınordu Belediyesi, etkin tuzlama çalışmalarıyla da buzlanmaları önleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Hasta ve acil durumu olanlara müdahale ediliyor

Karla mücadele çalışmalarını eksiksiz sürdüren Altınordu Belediyesi 24 saat açık tuttuğu iletişim numaraları ile ihtiyacı olan vatandaşların yardımına koşuyor. Ekipler, talepte bulunan vatandaşların adresini tespit ederek iş makinası ve arazi araçları ile müdahalede bulunuyor. Altınordu Belediyesinden hastaneye nakil konusunda destek talebinde bulunan bütün vatandaşlar belediye ekiplerince evlerinden alınarak hastanelere ulaştırıldı.

Gece mesaisindekilere çorba ikram ediliyor

Altınordu Belediyesi tarafından ayrıca soğuk kış günlerinde vatandaşların huzur ve güvenliği için görev yapan polis ve jandarma ekiplerine bulundukları nöbet noktalarında gezici çorba arabası ile ikramda bulunuluyor. Ekipler ayrıca Köprübaşı Meydanında kurduğu çorba tezgâhları ile gece mesai yapan vatandaşlara da ikramlarda bulunuyor.

Sokak hayvanları unutulmuyor

Altınordu Belediyesi, soğuk ve karlı havanın etkisini göstermesiyle başladığı sokak hayvanlarına yem ve mama bırakma faaliyetlerine de aralıksız devam ediyor. Altınordu Belediyesi tarafından oluşturulan ekiplerle gün içerisinde şehrin muhtelif yerlerine yem ve mama bırakılırken buna ek olarak sahada çalışan karla mücadele ekipleri de sokak hayvanları için yapılan çalışmalara destek veriyor. Kırsalda çalışan ekipler araçlarında bulunan mama ve yemleri mahallelerde bulunan uygun alanlara bırakarak sokak hayvanlarının faydalanmasını sağlıyor.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi