Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Adıgüzel seçim çalışmalarına başlamak için Ordu’ya geldi. İlk olarak parti binasında vatandaşla buluşan Adıgüzel, kazanmak için çalışacağını söyledi.

Ordu’da halkın iktidarını ortaya koymak üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkezin desteğiyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiğini ifade eden Adıgüzel, görevi alır almaz Ordu’ya geldiğini söyledi.

“Herkesi kucaklayacağız”

“Bu çıktığımız yolun sonunda, 31 Mart’ta halkın iktidarını ilan edeceğiz, hepimize hayırlı olsun.” diyen Adıgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanı herkesi kucaklamak, herkese eşit yaklaşmak durumundadır. Bundan sonra hiç parti, hiçbir ayrım gözetmeden Ordu halkına hizmet noktasında bütün vatandaşları kucaklamak üzere yola çıkmış bulunuyorum. Bu süreç içinde bize karşı bir takım ufak dokunuşlar olacak, halkımızdan ayrılmamak için bunları görmezden geleceğiz. Ancak halkın hakkına, hukukuna dokunurlarsa aynı şekilde cevap vereceğiz.”

Zamanı gelince konuşulur…

Adayın neden bu kadar geç açıklandığına dair gelen eleştirilere de değinen Adıgüzel; “Adaylarla ilgili bazı tartışmalar olmuştur ama aday açıklandıktan sonra tüm CHP’liler tek vücut olarak görevimize sarılırız. Bu konuları zamanı geldiğinde kendi içimizde tartışırız. Zaten Ordu’da iki CHP vekilimiz var ve ikisinin de adaylığı üzerinde duruluyordu. Aslında CHP Ordu’ya beni aday göstererek iki tane belediye başkanı tavsiye etmiş oldu. Seyit Torun yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak tüm CHP belediyelerinin belediye başkanıdır. Dolayısıyla Ordu’da kazandığımız belediyede de iki başkanımız olacak. Bunu hep beraber başaracağız.” Şeklinde konuştu.

“Belediye çalışanları rahat olsun”

Belediye çalışanlarına seslenen Adıgüzel; “Biz Ordu’ya bir belediye başkanı seçeceğiz, kim halktan, haktan yana ise onu seçeceğiz. Onun mücadelesini veriyorum. Bütün belediye çalışanları rahat olsun. Hiçbir çalışanın işine son vermeyeceğiz. Bizim belediye başkan adayı yaptığımız kişilerin yakınlarının işlerine son veriyorlar. Biz belediyede çalışan hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Asgari ücreti 2 bin 200TL olarak ilan ettik. Bunu 1 Nisan’dan itibaren uygulayacağız, ayrıca 1 Ocak’tan itibaren taahhüt edilen geçmiş ödemeler de yapılacak. 9 aylık vekilliğim sırasında bana verilen her konuda mücadele ettim, herkese eşit yaklaştım. Nasıl hekim olduysam, nasıl vekil olduysam aynı şekilde belediye başkanı olacağım. Telefonum sosyal medya hesabımda açıkça yazılıdır. Türkiye’nin dört bir yanından bana ulaşılabilir, bunu başkan olunca da bu şekilde sürdüreceğim.” diye konuştu.

Yol sorunu bitmedi!

Ordu’nun sorunlarına da değinen Adıgüzel; “Özellikle yol, su ve çöp sorununun yıllarca bekletildiğini görüyorsunuz. İşimiz zor. Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolu bir türlü bitmedi. 6 ayda elin oğlu Mars’a gitti, bizimkiler 45 km'lik Ordu Gölköy yolunu 18 senedir bitiremedi. Söz veriyorum bu yolu da bitireceğiz. Çeşmelerden kullanılamayacak sular akıyor. Çamur akan sular var. Ben belediyeciliği sadece yapılması gereken temel noktalar olarak görmüyorum. Genel yönetimin yapması gereken ama eksik kaldığı noktalarda da; istihdam, ekonomi gibi konularda da belediyecilik yapmaya söz veriyorum. Ordu’yu vatanın cennet köşelerinden bir yer yapmaya söz veriyorum. Geçmişimiz temizdir, geleceğimizin de temiz olacağına söz veriyorum. Nasıl hiçbir hastamı bırakmadıysam, belediye başkanı olduğumda da asla halkımı terk etmeyeceğim. Hiçbir irade istedi diye bu toprakları terk etmeyeceğiz. Algıları yıkmak zor, ancak sevgi dilinin çözemeyeceği şey yok. Bu yolun sonunu da zaferle taçlandıracağız.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi