Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünün müdür ataması için yaptığı puanlamada ‘biat edenlere’ yüksek puan verdiğini açıklayan eğitimci sendikalarından sonra Emek Partisi de tepki gösterdi.
Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Türkiye genelinde 16 bin müdürden 7 bini müdür olma şansını yitirdi. Ordu’da da puanlamaya giren 215 müdürden 90’ı 75 puanın altında kalarak müdürlük hakkını kaybetti. Puanlamaya incelendiğinde ‘yandaş’ puanlaması yapıldığı anlaşılıyor. Bir eğitim kurumu yöneticiliği için yapılan kayırma ve adaletsizlik geleceğimizin yok oluşunu hızlandıracaktır.” dedi.

Balık baştan kokmaya başladı

Müdürlük için yapılan puanlamanın ülkedeki kamplaşmanın geldiği durumu gösterdiğini söyleyen Poyraz, “Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın nasıl Cumhurbaşkanı olacağını açıklamasıyla ‘kayırmacı’ puanlama sonrası kayırmacı atamalar da kendini gösterecektir. Artık toplumsal kesimler sıranın kendisine gelmesini beklemeden haksızlığa uğrayanlarla kenetlenerek birlik içinde olmalılar. Emek Partisi olarak puanlamadaki adaletsizlik uygulamasını şiddetle kınıyoruz. Hakları için mücadele edeceklerine inandığımız emekçilerin ve sendikalarının yanda olacağız.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi