19 Aralık’ta Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın yapılacağını belirten Başkan Atilla Tatar, ‘Genişletilmiş Yürütme Kurulu Toplantısı’nda da genel kurulda yapılacakların değerlendirildiğini söyledi. Toplantıda, projelerle ilgili görüşlerin belirtildiğini ifade eden Tatar; “Meclislerimiz ve çalışma gruplarımız, büyükşehir belediye meclisine teklif edilecek projeleri hazırlıyorlar. Bu projelerle ilgi değerlendirmelerde bulunduk.” dedi.

“Projeler genel kurula taşınacak”

Genel kurula taşınacak projeleri değerlendiren Tatar; “Ordu’da özellikle bisiklet parkları ve yolları konusunda eksiklik var. Bununla ilgili bir proje gündemimizde. Kumbaşı Limanı’nın güzelleştirilmesi, Boztepe’ye merdiven, döner kule gibi projeleri genel kurulun gündemine getireceğiz. Ayrıca, kadın meclisimizin geçen yıl 8 Mart’ta yaptığı etkinliğin her yıl gerçekleştirilmesi için öngördüğü bir proje de var.” diye konuştu.

 

“Yöresel eşyalar müzede sergilenecek”

Ordu’nun kaybolan kültür değerlerinin toplandığı bir müze projesinin olduğunu da belirten Tatar; “Ordu’nun geleneksel ürünleri olan, köylerde kullanılan eşyaların bir araya getirilmesi ve gelecek nesiller için sergileneceği bir müze kurulması planlanıyor. Şu an proje düşünce aşamasında. Bu teklif Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekkintaş tarafından da çok sıcak karşılandı. Projelendirilip somut bir hale getirilmesi durumda fiziken hayata geçirilmesi konusunda söz verdiler. Bu konuyu da projelendirip, genel kurula taşıyacağız. Genel kurulda projeler kabul görürse, büyükşehir belediye meclisine teklif olarak götüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

“Trafik rahatladı”

Geçtiğimiz hafta uygulamaya konulan TEDES ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatar, şöyle devam etti; “ Uygulama son derece faydalı olacak. Trafik kuralları ihlal edilmezse kimse de mağdur olmayacak. Özellikle kurallara uyan sürücüler açısından çok olumlu karşılandı.şehrin trafiğine de bir düzen getirdi.” Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi