El emeği göz nuru ürünlerin satışlarının yapıldığı El Sanatları Çarşısı hareketli günler yaşıyor. El emeği ürünlere özellikle gurbetçi vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, birbirinden güzel el yapımı ahşap oyuncaklar, takılar, yöresel süsler ve magnetler görenlerin ilgisini çekiyor.

Ordu’ya özgü hediyelik eşyaların yer aldığı çarşıda el emeği ürünlerin satışını yapan esnaf İnci Gürsoy, yazın gelmesiyle işlerinin hareketlendiğini söylerken; “Buradaki çoğu şeyi kendi emeğimizle yapıyoruz. Tamamen Ordu’ya has malzemeleri kullanıyoruz. Buraya gelenler bu eşyaları gördüklerinde hoşuna gidiyor. Özellikle gurbetçiler yaşadıkları yerdeki eş dostlarına buradan Ordu’yu anlatan hediyelikler götürmeyi seviyorlar. Magnetler ve duvar süsleri, fındık görsellerinin yer aldığı süs eşyalarını tercih ediyorlar. Fiyatlarımız her bütçeye uygun.” dedi.

 

Çarşının iş yapabilmesi adına daha görünür bir yerde olmak istediklerini belirten Gürsoy; “Bu talebimizi defalarca yineledik. Şu an yaz, işlerimiz güzel ama kışın pek gelen olmuyor. Bu manada daha görünür, yabancı araçların sıkça geçtiği sahile yakın bir yerde olursak turistlerin bizi bulması daha kolay olur. Hem satışlarımız artar, hem de Ordu’nun adı ve yöresel ürünleri tanıtılmış olur” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi