Habertürk TV’de sunuculuğunu Canan Tuğaner’in yaptığı “Nesi Meşhur” programının çekimleri Ordu’da yapıldı. Yöresel lezzetleri izleyicileri ile buluşturan programda Ordu’nun tarihi ve turistik yerlerini de ekranlara taşımak için, Altınordu, Gölköy ve Perşembe ilçelerinden de çekimler yapıldı.

 “Nesi Meşhur” program ekibi sunucusu Canan Tuğaner, iki gün süren Ordu çekimlerinin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. 

“Ordu’da her şey var"

Bir taraf masmavi deniz, öbür taraf yemyeşil orman, Ordu Türkiye’nin en güzel illerinin başında geliyor” sözleri ile Ordu’yu tanıtan Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Ordu Karadeniz’in ortasında ve tüm Karadeniz özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Bozulmamış doğası, ormanları, şelaleleri, gölleri, yaylaları ile Ordu çok farklı bir şehirdir. Buraya gelen insanlar huzur ve sükûtu buluyorlar. Bir de nefis Ordu yemekleri vardır. Değişik otlar burada çok lezzetli yemeklere dönüştürülebiliyor. Yöresel isimleri var; Sakarca, galdirik ve melocanı sayabiliriz. Mantar çeşitlerini de unutmamak lazım” şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu,”Ordu’yu gezip görmeye değer kılan şeylerin başında son derece güzel olan yaylalar, Alp Dağlarını andıran derin vadiler, kanyonlar, şelaleler ve göller bulunuyor. Mavi bayraklı plajlarımız mevcut. Hem denize girilebilen nefis koylar ve plajlar, hem de bozulmamış doğasında nefis balıklar tutuluyor. İnsanların çok daha uzaklara gitmesine gerek yok. Çok daha lezzetlisini ve mükemmelini burada yemeleri mümkün” diye konuştu.

"Yemekler organik"

Ordu’ya ilk defa geldiğini ve hayran kaldığını söyleyen Habertürk TV “Nesi Meşhur” programının sunucusu Canan Tuğaner; “Yemeklerin Nesi meşhur dedik, Ordu’ya geldik. Ordu, doğal güzellikleri ve insanının güzelliklerinin yanı sıra organik yemekleri ile de çok güzel bir yer. En çok da melocan ve galdiriği sevdim. Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl ve Perşembe ilçesindeki Yason Burnu'nda muhteşem doğa ile karşılaştık. Teleferikle çıktığımız Boztepe’de karşılaştığımız manzaraya hayran kaldık. Buralı olmayan bir Valinin, bu şehri bu kadar benimsemesine de hayran kaldım. Bundan sonra program dışında doyasıya Ordu’yu gezmek için tekrar gelmek istiyorum ” ifadelerini kullandı. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi