Karayolları’ndan Belediyeye Şok!

İZİN ALINMADAN BAŞLANMIŞ!

Satış ofislerinin yapıldığı alanların, Karayolları kamulaştırma sınırlarında kaldığı ve de trafik güvenliği ile can ve mal emniyetinin tehlikeye düşürüldüğü gerekçesiyle kaldırılıp eski hale getirilmesi gerektiği konusunda Ordu Büyükşehir Belediyesinin Karayollarından defalarca resmî yazı aldığı ortaya çıktı. Buna rağmen yapımına devam edilen bu yapıların şimdi acilen yıkılması gerekiyor.

MASRAFLAR NE OLACAK?

Karayolları planlarına göre aykırı olan bu yapıların, karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesis yönetmeliklerine uymaması, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek olması ve ayrıca karayolları istimlak sınırlarının işgal edilmesi sebebiyle, inşaatların ivedilikle durdurulması ve sahanın eski haline getirilmesi istendi. Bu durumda, bu satış büfeleri yıkılacak ve bu süreçte boşa masraf edilmiş olacak.

SEYİR TERASI DA KALDIRILACAK!

Yöresel Ürünler Satış Büfeleri gibi Perşembe’ye yapılan seyir terasının da Karayollarının planlarına ve karayolu güvenliğine uygun olmaması, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek olması ve karayolları istimlak sınırının işgal ediliyor olması sebebiyle bu alanın da eski haline getirilmesi talep edildi.

İPTAL OLAN BİR PROJE DAHA!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bir yatırımın daha tamamlanamayacağı ve iptal edileceği ortaya çıkarken, satış büfelerine ve seyir teraslarına yapılan harcamalar da, yine vatandaşın cebinden çıkacak.

BU İLK YANLIŞ PROJE DEĞİL!

Yöresel ürünler Satış Ofisi Projesi, tepkiler sonrası durdurulan Yason Projesi, Sahile yapılacağı söylenen Deniz Yıldız projesi de ve Belediye önünde sergilenip kaldırılan büstler gibi, yanlış planlama ve uygulama yüzünden Ordu halkına çıkarılan gereksiz borçlardan oldu.

GÖZLER BELDE EVLER’DE!

Yapılan bu yanlış hamlelerden sonra, belediyenin davası sonuçlanmadan yıkımına başlanan Belde Evler’de de, Ordu halkını nasıl bir borcun bekleyeceği konusu tekrar gündeme geldi. Aynı yanlışlar burada da yapıldı ise, Hilmi Güler’in “tazminat ödemeyeceğiz” dediği Belde Evler davasında Ordu’yu nasıl bir rakam bekliyor göreceğiz. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi