Ordu’da emlak piyasasında ciddi anlamda bir hareketlenme olduğunu ifade eden Mehmet Eker Emlak sahibi Mehmet Eker, yurtdışındaki ve çevre illerdeki Orduluların ve yabancı yatırımcıların emlak piyasasını sıkı takip ettiğini söyledi. Şu anda hızlı boyutta bir alım olmadığını ama piyasada önemli bir hareketlilik olduğunu belirten Eker; “İnsanlar ilk etapta gelip almıyorlar ama en azından piyasayı takip ediyorlar. Trabzon, Sivas, Giresun’dan gelip burada iş yeri açıp çalıştıranlar var.” dedi.

“Sahil kesimi değerli”

Konut fiyatlarında, geçen sene ile bu sene  arasında yüzde 25 civarında bir artış olduğuna değinen Eker; “Özellikle konuta talebin çok daha fazla olduğu yerlerde; Akyazı, Bahçelievler, Güzelyalı gibi bölgelerde fiyat artışları daha çok. Bahçelievler’de fiyatlar ortalama 250-350 bin TL . sahil kesiminde deniz gören daireler ise ortalama 350-500 bin TL arasında değişiyor.” dedi.

“Arsa fiyatları yüksek”

Arsa fiyatlarının geçen senelere oranla ciddi anlamda yükseldiğini ifade eden Eker; “Ordu’da şu an insanların arsaya yatırım yapma güçleri yok.Çünkü fiyatlar bir hayli yüksek. Ana yol güzergahında olan bölgelerden metresi 2 bin 500 TL’den istenen yerler var. Rus Pazarı Kavşağı ve TEDAŞ mevkiindeki arsaların metresinden 2 bin 500, 3 bin TL isteniyor. Bu artış her sene devam ediyor.” diye konuştu.

“Yatırım bölgelerinde beklenen talep yok”

Son yıllarda yapılan yatırımların arsa ve konut fiyatlarını çok etkilemediğini belirten Eker; “Özellikle havalimanı bölgesinde şu an beklenen talep oluşmadı önümüzdeki bir yıl içinde oraların değeri çok daha artacaktır. Burada en önemli şey sanayinin gelişmesi. Sanayi gelişirse emlak piyasası da rahatlar.” şeklinde konuştu.

“Kirada da düzenli artış var”

Kira bedellerinde de kademeli bir şekilde artışın yaşandığını ifade eden Eker şöyle devam etti; “Konutlardaki fiyat artışı ister istemez kira bedellerine de yansıyor. Ordu’da konut yetersizliği yok hatta fazla var. TOKİ çok ciddi konut yaptı. Buradaki mevcut sistem TOKİ yüzünden tıkandı. Bu sistemi asıl yürüten inşaat, müteahhit grubu çok zorlandı. Neredeyse başa baş noktasında fiyatlarla, sırf o döngüyü yürütebilmek için satışlar yaptılar.” Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi