18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü anma programı kapsamında ilk tören, Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Şehitliği’nde yapıldı.

 

Ordu Şehitliği’ndeki Anıta, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk sunuldu.

Garnizon Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti. Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üsteğmen Namık Kurtoğlulları yaptı.

 

Üsteğmen Kurtoğulları, ”Bugün, ülkemizin bekası için seve seve canlarını feda eden, ulusumuzun tarihin her sayfasında onurla yer almasını sağlayan, kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, bağımsızlığımızın timsali bayrağımızı bizlere armağan eden, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar sürecek varlığının manevi simgesi aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla andığımız bir gündür. Tarihimizin şeref sayfalarından biri de bundan 104 yıl önce 18 Mart'ta Çanakkale'de yazılmıştır. Çanakkale'de; teknik üstünlük, yurt ve ulus sevdası karşısında bütün anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm şehit olmakla yüceltilmiştir.“ şeklinde konuştu.

 

Şehitlik Özel Defteri’ne günle ilgili duygularını dile getiren Vali Seddar Yavuz, “18 Mart Şehitler Günü’nü rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kahraman gazilerimize hayırlı, bereketli ve uzun bir ömür diliyoruz. Çanakkale Savaşı’nda bu milleti esarete mahkum etmeyen hepimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor ve diyoruz ki; milletimizin birliği ve bağımsızlığı ile kutsal değerlerimiz uğruna fedayican eğleyen siz aziz şehitlerimize, en derin minnet şükran ve tazim duygularımızı arz etmek üzere bir kez daha huzurunuza geldik.” dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi