Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Ünye Döşemedibi Camii İmam-Hatibi Süleyman Şimşek Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Program, Diyanet İşleri Başkanlığını son dönemlerde yaptığı çalışma ve faaliyetleri yansıtan sinevizyon gösterisi ile devam etti. 

 

“36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı”nın açılış programında bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi Ramazan arefesinde oldukça önemli hususlarda istişare ve müzakerelerde bulunmak üzere bir aradayız. Ramazan ayı, her türlü iyilik ve güzelliği; hayır ve bereketi bünyesinde barındıran kutlu bir mevsimdir. Sahuruyla, iftarıyla, teravihiyle, teheccütüyle, mukabelesiyle, itikâfıyla, Kadir Gecesiyle, fıtır sadakasıyla, dualarıyla, tevbe-istiğfarlarıyla, zikir ve niyazlarıyla ve daha birçok feyiz ve bereketiyle, bizler için büyük bir nimet ve Allah’ın yeryüzüne rahmetinin açık bir tecellisidir. Ramazan, dünyanın baş döndürücü kuşatması altında daralan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek,  kulluk yönündeki istikametimizi tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır.  Her Ramazan ayında yüce dinimiz İslam’ın hayat veren ilkelerinden birini tema yaparak gündeme taşıyoruz. Bu yıl “Kardeşini Unutma Beklenen Sensin” – “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” sloganıyla, zekât ibadetini gündem yapıyoruz” diye konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ”Her şeyin çok hızlı değiştiği bir zamanda, adeta bir hız çağında yaşadığımızı hepimiz biliyoruz.  Nesiller algıları, ilgileri ve tasavvurları ile çok hızlı değişiyor. Bu çerçevede yeni nesli anlamak, tanımak zorundayız. Yeni neslin, din, ahlak, hukuk, toplum ve değerlerle ilişkisini ve bu eksende onları etkileyen faktörleri ciddi şekilde analiz etmek zorundayız.” Dedi.

 

Vali Seddar Yavuz da açılış programında bir konuşma yaparak, “Karadeniz’in incisi Ordu’da sizleri görmekten, ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, hepinize en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu şehrin iki yıldır Valiliğini yapmış olmaktan da ayrı bir mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.  Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi