Ordu Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısında 2. Organize Sanayi Bölgesi için zemin etüt raporunun Büyükşehir Belediyesince hazırlanması adına Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclise başkan vekili Ahmet Çoruh başkanlık etti.

Ek maddelerle beraber toplamda 30 maddenin görüşüldüğü toplantıda  çoğunlukla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile ilgili maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Değişiklik teklifi ertelendi

İmar ve  Bayındırlık komisyonunun, Gürgentepe ilçesi Akyurt mahallesi sınırları içinde yer alan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi yapımı amacıyla hazırlanan imar planına ilişkin raporda meclis tarafından görüşülerek kabul edildi. Yapılan incelemede planın uygun olup olmadığının incelenmesi amacıyla kurumlara görüş sunulduğu ve görüşlerin tamamlanmaması nedeniyle plan değişiklik teklifinin ertelenmesi komisyonca uygun görüldü.

Yetki başkanda

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç köyü  ile Ulubey ilçesi Güzelyurt köyü Kayabaşı mevkiinde bulunan yaklaşık 90 hektarlık alanda yapılması planlanan, 2. Organize Sanayi Bölgesi İmar planına esas jeolojik ve jeoteknik zemin etüt raporlarının Büyükşehir Belediyesince hazırlanabilmesi için Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile işbirliği protokolü yapmak üzere büyükşehir belediye başkanına yetki verilemesi talebine ilişkin teklif görüşülerek, kabul edildi. Buna göre, Ordu’daki yatırımcıların yatırımlarını arttırmak ve istihdam yaratmak amacıyla planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi için  zemin etüt raporunun Büyükşehir Belediyesince hazırlanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi