Gazetemizde 03 Şubat Çarşamba günü çıkan site sakinlerinden "zimmet" iddiası başlıklı haber üzerine  adı geçen Öğretmenler Sitesi Yönetimi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özel  beni aradı ve haberle ilgili açıklamaları olacağını dolayısı ile beni sitede yönetim kurulundan ve denetim kurulu üyelerinin de olduğu bir mini toplantıya davet etti. Haberde adı geçen iddialarla ilgili yaptıkları açıklama ve ortaya koydukları belgelerden, aklımda hiç bir soru işaretine yer kalmadan tatmin oldum.

 

Yaptıkları bütün çalışmalar şeffaflık ilkesi gereği ve açıklıkla çıkan haberle ilgili iddiaların asılsız olduğunu ve iddia sahiplerinin bu ve benzer iddialarla bir çok kez çeşitli ve ilgili mercilere müracaat ettikleri ancak hiç bir sonuç alamadıklarını belgeleri ile görmüş oldum.

 

Haberi olduğu gibi buraya tekrar yazmak yerine iddia edilen iki konuyu ve cevabını sizlerle paylaşmayı daha uygun buldum. 1- 2015 yılının tahmini bütçesinde kullanılmasına izin verilen 260 bin TL nin üzerinde bir harcama olduğunu ve giderin nereye gittiğini, 2- kömür olayında başkanın site adına alınan kömürü başkalarına verdiğini iddia etmişlerdi.

 

İki konuda da başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ve ayrıca geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulda alınan kararlarda görüldüğü üzere, başkana bin 200 TL, başkan yardımcısına 720 TL ve yönetim kurulu üyesine 300 TL net maaş verildiğini SGK ve vergi matrahlarından da anlaşılacağı gibi toplamda 26 bin 640 TL bir harcamanın yapıldığı karar altına alındığını kömür olayında da adı geçen sitenin bir genel yönetimi var ki adı geçen kişiler, bir de blok yöneticileri var onlarda blokların ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüler. evet kömür konusunda da genel yönetici Hüseyin Özel blok yöneticisinden 20 torba kömürü ödünç olarak almış diğer bloka vermiş ama 2 gün sonra da 20 torba kömürü aldığı bloka geri teslim etmiş. Bu konuda savcılık ve karakol tutanaklarına da aynen böyle geçmiş hatta savcılık takipsizlik kararı vermiş.

 

Sonuç olarak, site genel yönetim kurulu başkanı kamuoyunda site ilgili yapılan bu haberlerin kasıtlı ve gereksiz kişiler tarafından yapıldığını ifade ederek  yapılan haberle ilgili yapanlar hakkında da adli işlemlerin yapılacağını, bu konuda hassasiyetleri olduğunu ve saygın bir site ve site yönetimi hakkında kimsenin toplum nezdinde kamuoyu aracılığı ile yalan yanlış iddia ve ithamlarla yıpratılmasına ve anılmasına asla izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Ordu Yorum/Hasan Özata

 

Editör: Haber Merkezi