Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, parti binasında yaptığı açıklamada ziraat odalarının fındık için adalet yürüyüşüne katılmamasını eleştirdi.

Başkan Şahin, “Ben fındık yürüyüşü başlamadan önce Altınordu Ziraat Odası Başkanını aradım ve kendisi biz odalarımızla birlikte toplantı yapıp hep birlikte karar vereceğiz dedi. Ama o günden itibaren bize dönmediler ve yürüyüşe de destek vermediler. Ziraat Odaları üreticinin sesi olmak yerine hükümetin sesi olmaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Başkan Şahin, şunları söyledi: “Çocuğunu okula gönderemeyen üretici var” “8.75 lira olarak açıklanan fındık maliyeti, maliyetinin altında 7.5 liradan satılmak durumunda bırakılmıştır. Üreticimiz 1 yıllık emeğinin karşılığını alamıyor. Maalesef bir yıl emek verdiği ürünüyle şu anda borçlarını dahi kapatamıyor. Çocuğunu okula gönderemiyor, üniversiteye gönderemiyor. “Biz rant peşinde değil üreticinin yanındayız” Üreticimiz ile birlikte yürüdük hiçbir beklenti içerisinde olmadan Üreticilerimizin haklı davasına sahip çıktık ve uyarılarımız yaptık. Görüyoruz ki binleri bundan rahatsız olmuşlar, dün ilimizde açıklamalarda bulunan yetkililer fındıktan siyasi rant elde etmek isteyenler olduğunu söylüyorlar, çiftçinin alın teri ve emeğinin yanında olmak hakkını savunmak ne zamandan beri siyasi rant olmuştur. Biz her zaman haklının doğrunun yanında durup, haklarını savunmaya, doğruları anlatmaya devam edeceğiz.” Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi